Stiri Naționale

 MAFIA PSD: condamnat definitiv la închisoare, Vasile Gliga, a fost ales vicepreședinte al partidului!

horacredit.ro/somproduct.ro

Drumul liderului PSD Mureș, Vasile Gliga, către președinția Consiliului Județean (CJ) Mureș a fost întrerupt săptămâna trecută, în urma contestației depuse la instanță de un alegător din județ, Cornel Brișcaru, consilier juridic al Administrației Bazinale Mureș și Președintele Sindicatului Mureșul din Apele Române – SMAR. Judecătorii i-au dat dreptate lui Brișcaru și i-au invalidat candidatura lui Gliga.
Brișcaru a explicat de ce a depus acțiunea împotriva lui Gliga: „pentru că a fost condamnat la închisoare pentru infracțiuni in legătură cu funcția publică exercitată, pentru că are interdicție de a mai exercita o funcție sau demnitate publică și pentru că astfel de oameni, împreună cu neamurile și găștile lor, insistă în a mai parazita spațiul politic și administrativ din această țară.”, a explicat Brișcaru.
Toate acestea nu au fost însă importante pentru pesediști care astăzi la congres l-au ales pe Gliga vicepreședinte al partidului.
Gliga nu are voie până pe 16 noiembrie 2020 să ocupe nicio funcție publică după ce Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul său, fost Deputat în Parlamentul României (mandatul 2008 – 2012), întrucât, în perioada 19 decembrie 2008 – 13 mai 2010, a deținut, simultan, atât funcția de deputat, cât și calitatea de comerciant persoană fizică.

În iunie 2015, Deputatul PSD Vasile Ghiorghe Gliga a fost condamnat definitiv de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la un an de închisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese. Vasile Ghiorghe Gliga a fost trimis in judecata in ianuarie 2014 de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, el fiind acuzat de conflict de interese, dupa ce si-a angajat sotia in cadrul biroului sau parlamentar, cu incalcarea prevederilor legale, după sesizarea ANI.

Gliga a reușit în 2016 și l-a impus pe ginerele său pe liste la alegerile parlamentare iar acum Horea Soporan e senator al României.

 

 

Candidatura președintelui PSD Mureș, condamnat la închisoare și cu interdicție de a candida, a fost contestată de un alegător

12 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button