Home StiriStiri Locale Lucrările la tunelul CFR Sighişoara vor fi gata în câteva săptămâni

Lucrările la tunelul CFR Sighişoara vor fi gata în câteva săptămâni

de Ana Moldovan
6 views

Dan-Costescu-sighisoara (1)Promisiunea vine de la ministrul Transporturilor, Dan Costescu, care a vizitat astăzi şantierele feroviare deschise pe segmentul Braşov – Sighişoara, împreună cu directorul general al CFR Infrastructură.
Ministrul a inspectat tunelul Sighişoara, unde lucrările se desfăşoară de câțiva ani, fiind amânate de mai multe ori.
Dan Costescu a precizat că acestea vor fi finalizate în câteva săptămâni şi a dat termene optimiste şi pentru celelalte lucrări din tronson.

 

Avem şansele ca aici să terminăm în câteva săptămâni, şi tunelul celălalt, care este similar, este aproape străpuns, să fie gata până la sfârşitul lunii noiembrie. Acestea sunt promisiunile constructorilor şi sper să şi le şi ţină. Este foarte bine că avem această accelerare, avem în primul rând o mobilizare suplimentară a constructorului care anul trecut ne-a solicitat sprijinul. Exista un anumit blocaj financiar din cauza unor mişcări din asocierea dânşilor, am reuşit să le rezolvăm împreună atunci, CFR, Ministerul Transporturilor şi asocierea, asta a ajutat.”

Ministrul Dan Costescu a ținut să sublinieze tehnologiile moderne utilizate la construirea acestui tunel.

E o tehnologie modernă, avem acest cofraj mobil, avem şi umbrelele cu ancore autoforante, sunt tehnologii noi, poate nu de dăm seama, dar aceste lucruri se întâmplă în România din nou după 50 de ani, a fost o perioadă romantică, dacă părinţii noştri ştiu despre Bumbeşti Livezeni şi alte construcţii de acest gen, iată că, din nou, se revine cu şantiere, se întâmplă lucruri importante în România, infrastructura se dezvoltă, şi, în curând, o să putem să ne bucurăm şi noi de o călătorie decentă, dintr-un capăt în celălalt al ţării.”

Proiectul de modernizare a căii ferate Sighişoara – Micasasa se realizează în două etape.
Prima etapă vizează modernizarea a aproape 30 de kilometri cu un cost de aproape 750 de milioane de lei, iar al doilea lot, care include şi tunelele de la Sighişoara şi Daneş, are o lungime de 25 de kilometri şi costă aproape 900 de milioane de lei.

 

Sursa: radiomures.ro

Dan-Costescu-sighisoara (2)Dan-Costescu-sighisoara (1)lucrari-sighisoara-800x450

You may also like

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments