Stiri Naționale

Locuitorii din Târnăveni se pot pensiona cu doi ani mai repede

horacredit.ro/somproduct.ro

Camera Deputaţilor a modificat pe 19 august, în calitate de for decizional, Legea 263/2010, prin care s-a extins numărul localităților din țară în care există industrii poluante.

Inițial, începând din anul 2017, legea a inclus, din județul Mureș, municipiul Tg. Mureș, iar din această lună se pot pensiona cu doi ani mai repede și rezidenții din Târnăveni și localitățile pe o rază de 8 km în jur.

Directorul Casei de Pensii Mureș, Eugenia Neagoe, constată că numărul celor care au solicitat acest tip de pensionare este redus, fiindcă dacă omul este sănătos, preferă să lucreze:

Din 2017, am avut aproximativ 150 de solicitări, dar majoritatea au trecut deja la limită de vârstă, pentru că reducerea este de doi ani. Numărul celor care solicită este redus. S-a constatat o tendință a potențialilor beneficiari, de a alege să își continue activitatea. Din zona Târnăveniului, probabil că vom avea, estimez eu, cel mult 50 de cereri.

Directorul Casei de Pensii Mureș, Eugenia Neagoe precizează că au rămas aceleași condiții de reducere a vârstei standard de pensionare, fără penalizarea prevăzută pentru pensia anticipată parțială.

După ce trec cei doi ani, persoana trece automat în pensie de limită de vârstă și se adaugă eventualele stagii de cotizare – facultate, armată – sau alte perioade lucrate.

11 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button