Home Info Utile Licitatii pentru achizitia energiei electrice la indemana tuturor – echidistante si impartiale

Licitatii pentru achizitia energiei electrice la indemana tuturor – echidistante si impartiale

de STIRA Electronic SRL
10 views

Consumatorul de energie electrica a devenit deja „pretentios”. Vrea un pret bun, vrea conditii contractuale echitabile, vrea garantia preturilor primite pe perioada contractului. Adica toate lucrurile firesti! In plus vrea sa nu piarda mult timp cautand solutia corecta si eficienta prin care sa poata beneficia de cele mai bune conditii pe care le poate avea in functie de consumurile pe care le are. Iar contactarea furnizorilor de energie, raspunsul acestora, analiza contractelor sunt operatii mari consumatoare de timp si resurse. Aici intervenim noi!


Licitatia este unul dintre motoarele care genereaza concurenta, competitia si contribuie la eliminarea discriminarilor.

Desi se spune ca este dificil sa organizezi o lictatie, propunem consumatorilor utilizarea platformei http://Licitatii.FurnizorEnergie.ro.

Prin intermediul acesteia, orice firma isi poate organiza in maxim 15 minute intregul ansamblu de elemente necesare derularii unei licitatii: cererea insotita de documente, contractul de furnizare propus, termenii contractuali.
Etapele sunt simple:
1. Se solicita oferta de pret – http://licitatii.furnizorenergie.ro/consumatori/energie-electrica/persoana-juridica/
2. Se transmit prin email documentele necesare stabilirii consumului pentru fiecare loc de consum
3. Unul dintre operatorii nostri verifica documentele prezentate si pregateste fisa de licitatie, care va fi trimisa spre aprobare consumatorului. Exemplu fisa: http://licitatii.furnizorenergie.ro/fisa/?crr=tCJ4z3wD5lSj2afm9j7dALylB
4. Se semneaza contractul de prestatie a serviciului de organizare a licitatiei – http://licitatii.furnizorenergie.ro/contracte/prestatie-serviciu-consumatori/

De partea cealalta, toti furnizorii de energie electrica avand licenta de furnizare a energiei electrice la momentul respectiv, primesc informarea cu privire la deschiderea licitatiei si sunt invitati sa participe cu oferte de pret. Pe baza datelor tehnice oferite, acestia pot oferi preturi si termeni contractuali similari cu termenii ceruti sau usor diferiti fata de cerinta consumatorilor.

Zilnic, pana la data termenului de ofertare solicitat de consumator, atat consumatorul cat si furnizorii primesc situatia ofertelor existente pentru fiecare licitatie. In acest fel fiecare participant stie exact care este situatia in cazul fiecarei licitatii. Exemplu rezultate partiale: http://licitatii.furnizorenergie.ro/statistici/licitatii-active/evolutie/?crr=tCJ4z3wD5lSj2afm9j7dALylB

Rezultatul final inseamna incheierea unui contract de furnizare a energiei electrice intre consumatorul organizator al licitatiei si furnizorul declarat castigator pe baza ofertei primite.

Noutatea adusa de platforma este data de faptul ca datele de identificare ale consumatorului nu sunt aduse la cunostinta furnizorilor decat in momentul in care consumatorul decide oferta castigatoare. Similar, consumatorul nu cunoaste denumirea furnizorului care a facut oferta, ci doar informatiile tehnice oferite de acesta. Se realizeaza astfel un tratament echidistant al consumatorilor indiferent de zona geografica in care acestia au locurile de consum, informatiile finale ale rezultatelor oferite fiind publicate la finalizarea fiecarei licitatii.


STIRA Electronic SRL este companie 100% romaneasca avand ca principal domeniu de activitate creatia si distributia produselor software proprii sau alte tertilor.

Activam pe piata de energie electrica din Romania, ca intermediari ai relatiilor comerciale intre consumatori si furnizori, din februarie 2014. In aceasta calitate am reusit sa gestionam contracte de furnizare a energiei electrice insumand 180.000 MWh/luna pentru aproximativ 35000 consumatori noncasnici.

You may also like

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments