Stiri Naționale

Leier anunţă investiţii cumulate de peste 25 milioane euro în România. Două fabrici de betoane vor fi deschise anul viitor în judeţele Cluj şi Arad

horacredit.ro/somproduct.ro

Cele două fabrici au fost demarate în acest an şi vor fi finalizate la Câţcău în martie 2021, iar la Şimand în iulie 2021, au prezentat pentru News.ro reprezentanţii companiei.

“Companiile din România ale Grupului Leier, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcţii din centrul şi estul Europei, derulează în prezent investiţii de peste 25 milioane euro, cumulat. Investiţiile aflate în desfăşurare presupun deschiderea a două fabrici de betoane în judeţele Cluj şi Arad, edificarea unei noi secţii de prefabricate din beton la Iaşi, precum şi dezvoltarea, respectiv tehnologizarea proceselor de producţie în fabricile actuale ale Grupului Leier din România”, a anunţat grupul într-un comunicat.

Grupul Leier este prezent pe piaţa locală din 2006, fabrica de la Alba fiind prima din România deschisă sub tutela sa. Ulterior, Leier a cumpărat în 2018 cea mai mare fabrică de cărămidă la nivel naţional, Brikston, iar în 2019 şi-a consolidat poziţia prin achiziţionarea Siceram, singurul producător de ţiglă şi blocuri ceramice din România.

Potrivit datelor companiei, cifra de afaceri înregistrată de Leier Rom în anul 2019 a fost de peste 5 milioane de euro, în creştere cu 25% faţă de anul precedent. Aceasta are la bază producţia de prefabricate din beton – elemente de cofraj, zidărie, elemente pentru sisteme de canalizări, dale, pavele, coşuri de fum, borduri, panouri fonoabsorbante şi alte produse speciale de înaltă calitate.

“Încrederea acordată de partenerii noştri ne-a motivat să continuăm pe aceeaşi linie şi să identificăm constant soluţii, noi produse şi servicii, pentru a le putea satisface nevoile. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care am dat startul a două noi investiţii pe plan local, unde vom fabrica noi produse din beton”, a declarat Cristian Suciu, director general Leier Rom.

Prima fabrică Leier din România s-a construit în 2005 şi şi-a început activitatea în iunie 2006. Cristian Suciu spune că cele două investiţii noi ale companiei sunt în localităţile Şimand, judeţul Arad, respectiv Câţcău, judeţul Cluj.

Strategia de dezvoltare a grupului Leier în România s-a concretizat în anul 2018 prin achiziţia celei mai mari fabrici de cărămidă la nivel naţional, Brikston.

“Leier Brikston este singurul producător de blocuri ceramice şi cărămizi ce are o reţea de distribuţie cu acoperire naţională în România şi Republica Moldova. În prezent, echipa noastră de vânzări este angrenată în promovarea şi vânzarea tuturor produselor Grupului Leier, oferind astfel soluţii complete de construcţie. Pentru a ne adapta la nevoile şi cerinţele pieţei, derulăm în Iaşi o investiţie într-o secţie de produse din beton”, a declarat Adrian Mînzat, director general Leier Brikston.

De asemenea, Grupul Leier şi-a consolidat poziţia strategică în piaţa materialelor de zidărie ceramică prin achiziţia, la începutul lui 2020, a unui unicului producător român de ţiglă şi blocuri ceramice din zona centrală a României, Siceram. În anul 2019, Siceram a înregistrat o cifră de afaceri de peste 22 milioane euro, în creştere cu 18% faţă de anul precedent.

Grupul Leier este activ în şapte ţări (Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Croaţia şi Ucraina) în domeniul producţiei de materiale pentru construcţii, comercializării şi service-ul autovehiculelor premium (BMW, Mini, Hyundai şi Skoda), în cel imobiliar şi al confecţiilor metalice / ingineriei mecanice.

Grupul Leier înregistrează în prezent o cifră de afaceri de peste 350 milioane euro, în cele peste 40 de fabrici.

Leier Rom a fost înfiinţată în anul 2004 ca parte a grupului Leier, iar în toamna anului 2005 au început lucrările de construcţie a noii fabrici Leier în comuna Unirea, judeţul Alba. Unitatea de producţie şi-a început activitatea în iunie 2006, aici fiind fabricate diferite elemente pentru zidărie şi cofraj din beton, pavele, borduri, elemente pentru canalizare. Ultima linie de producţie s-a finalizat în vara anului 2009, iar începând cu 2014 paleta de produse realizate în această locaţie a fost completată cu panouri fonoizolante de înaltă calitate din elemente Durisol.

Brikston Construction Solutions este unul dintre principalii jucători ai pieţei româneşti de materiale pentru zidărie şi finisaje, compania având peste 200 de angajaţi.

Compania a fost înfiinţată în 1969 sub numele de Fabrica de Produse Ceramice. În anul 1973, prin unificarea cu fabrica de betoane armate, s-au pus bazele Întreprinderii de Materiale de Construcţii Iaşi, cu două secţii –  secţia de produse ceramice şi secţia de prefabricate. Cele două secţii ale I.M.C. Iaşi au devenit societăţi comerciale independente, sucursale ale Somaco Bucureşti, începând cu 1991, iar din anul 1992, Ceramica SA Iaşi a devenit companie independentă.

În anul 2007, pachetul majoritar de acţiuni a fost preluat de Advent International, iar în 2014, pachetul majoritar al companiei a fost preluat de fondul de investiţii ADM Capital.

În anul 2018, Brikston Construction Solutions a fost achiziţionată integral de Grupul Leier, de la acel moment fiind imediat iniţiate investiţii în operarea durabilă şi pe termen lung a fabricii.

Siceram este o companie producătoare de materiale de construcţii din Sighişoara, cu o istorie de peste 100 de ani în producţia cărămizilor şi ţiglelor ceramice. Compania a fost privatizată în anul 1995 prin metoda MEBO.

În anul 2005 Siceram a finalizat construcţia actualei fabrici de producţie a cărămizilor, în urma unei investiţii de 11 milioane euro, capacitatea noii linii de producţie fiind de 800 tone pe zi.

În anul 2008, compania a finalizat o altă investiţie, într-o fabrică de producţie a ţiglelor de acoperiş, cu o valoare de circa 16 milioane de euro şi o capacitate de producţie de 1,4 milioane bucăţi pe lună.

La începutul lui 2020, Siceram a fost achiziţionată de către Grupul Leier.

10 - VIZUALIZĂRI

Sursa
News.ro

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button