Stiri Naționale

La Viscri drumurile au fost transformate in mlastini din cauza exploatarii padurilor

horacredit.ro/somproduct.ro

Exploatările care se fac în pădurile din zona satului Viscri au distrus cea mai lungă pistă de biciclete din România. Mii de turişti au venit acolo ca să facă traseul care trece prin cele mai frumoase păduri şi ajunge la Sighişoara, dar pista a fost practic măturată de mastodonţii care cară lemne. Sătenii sunt revoltaţi: camioanele de mare tonaj le-au distrus drumurile.

Viscri, unul dintre cele mai frumoase sate din România, s-a transformat într-un imens şantier. Exploatarea pădurii din zonă a măturat chiar principala atracţie, pista de biciclete. Traseul avea 100 de kilometri şi ajungea la Sighişoara. În fiecare weekend cel puţin 100 de biciclişti veneau special acolo ca să se plimbe prin pădure.

Traseul a fost construit de un ONG şi a costat 280.000 de franci elveţieni, dar Romsilva susţine că nu a dat niciodată aprobare pentru acesta.”S-a amenajat acea pistă fără acordul nostru. Ca urmare, pentru noi, acea pistă nu există„, a declarat pentru România TV Dănuţ Runceanu, directorul Romsilva Braşov.

La rândul său, primarul comunei Buneşti, de care aparţine satul Viscri, spune: „Am dat aviz pentru această pistă de biciclete, dar cei care au construit-o şi au investit în această pistă nu au scos autorizaţie de construcţie„.

Exploatarea pădurii, însă, îi deranjează şi pe săteni. Camioanele care cară lemne toată ziua au transformat drumurile din sat în adevărate mlaştini. Oamenii se plâng că până şi pereţii caselor s-au crăpat din cauza camioanelor de mare tonaj care traversează satul. Deocamdată, exploatarea continuă, dar oamenilor li s-a promis că drumurile vor fi pietruite.

 

Sursa : Romania TV 

48 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button