horacredit.ro/ somproduct.ro
Stiri Locale

La Sighișoara salubritatea va fi cea mai scumpă din județul Mureș

În data de 29 iulie 2021 Garda de Mediu a închis groapa de gunoi din Sighișoara. Până în ziua de astăzi primarul Sîrbu nu a informat cetățenii despre acest fapt. Groapa a fost închisă din culpa firmei Ecosal, care a depășit volumul admis al gropii. Acum primarul Sîrbu – cel mai vehement critic al firmei Ecosal cât timp a fost în opoziție – îi găsește pe sighișoreni buni de plată pentru greșelile repetate ale Ecosal.
 De ce oare și-a schimbat primarul Sîrbu punctul de vedere și de ce propune cele mai mari tarife din județ?
De ce nu vrea să scăpăm de această firmă Ecosal care s-a dovedit incompetentă, punând în pericol de repetate ori sănătatea sighișorenilor?

S.C. Schuster Ecosal SRL are obligația legală și contractuală de a ridica deșeurile din Sighișoara!
Consiliul Local a votat pentru modificarea tarifelor, deci nu mai au absolut nicio justificare să nu își facă treaba.
Vă reamintesc, prin decizia Gărzii Naționale de Mediu, primită în data de 23.08.2021, este sistată depozitarea de deșeuri la groapa de gunoi, din Sighișoara, din cauza atingerii capacităților maxime de depozitare pentru celulele 1, 2 și 3.
Astfel, astăzi, a trebuit votat un tarif suplimentar pentru transportul deșeurilor din Sighișoara și depozitarea acestora la Sânpaul. Foarte important, aceste tarife sunt valabile pentru maximum 6 luni. În acest timp, în paralel, se lucrează pentru ca Sighișoara să fie mai devreme parte din „Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor Solide din județul Mureș” (SMIDS), finanțat de Uniunea Europeană. În acest mod, vom avea un tarif unic la nivelul întregului județ.
Am fost puși într-adevăr într-o situație neplăcută, însă nu puteam permite să rămână gunoiul pe străzi. Avem de-a face cu contracte mult mai vechi, dar în vigoare! Nu puteam acționa, decât din momentul în care aveam oficial, în scris, o decizie de suspendare a depozitării de deșeuri pe groapa de gunoi de la Sighișoara.
Felicitări consilierilor locali care au avut bună – voință să înțeleagă ce se întâmplă cu adevărat și și-au asumat luarea unor decizii. Suntem tot mai aproape de ecologizarea Depozitului de deșeuri nepericuloase, din Sighișoara.
Cu respect!
28 - VIZUALIZĂRI

Sursa
Grupul de consilieri liberali Sighișoarahttps://www.facebook.com/iuliansirbusighisoara/

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button