Judetul Mures

La ISU Mureș vor ajunge 20 de autospeciale de stingere cu apă și spumă

horacredit.ro/somproduct.ro

Astăzi au fost semnate acordurile cadru prin care România va achiziționa aproape 500 de autospeciale de stingere incendii, în valoare totală de circa 780 de milioane de lei.

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat, în videoconferința organizată la Ministerul de Interne, că aceste achiziții din fonduri europene vor înlocui o parte din dotatea pompierilor, în condițiile în care 40 la sută din parcul auto are peste 25 de ani vechime:

Circa 40 la sută din mașinile de stingere sunt cu o vechime de peste 25 de ani, unele depășind 30 de ani. Astăzi s-a semnat acordul cadru și ulterior contractul subsecvent pentru 476, din care 200 de autospeciale de 10.000 de litri și 276 de autospeciale de intervenție la incendii dar și la descarcerare și prim ajutor, Este pentru prima dată când se face o astfel de investiție, cu o astfel de sumă prin care vom înlocui aproximativ tot ce este peste 25 de ani, la pompieri.

Prim adjunctul inspectorului șef a ISU Mureș, col. Cristian Buhăianu, a explicat pentru Radio Tg.Mureș că instituția are în exploatare 7 autospeciale de peste 30 de ani vechime și alte 4 vechi de peste 20 de ani:

Fiecare județ va primi între 8 și 10 autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar se va ține cont și de starea tehnică și de existentul de mașini în momentul de față. Iar din primele informații pe care le avem, pe partea logistică, Inspectoratului îi vor fi alocate 13-14 autospeciale; din ce am înțeles, autospecialele de 4000 de litri vor avea accesorii de descarcerare pe tehnica de intervenție.

În ce privește ambulanțele SMURD, ISU ”Horea” Mureș are 5 mașini mai vechi de 10 ani, fiind acoperit necesarul județului cu 14 echipaje de prim ajutor calificat de intervenție.

2 - VIZUALIZĂRI

Sursa
Valeriu Russu: radiomures.ro

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button