horacredit.ro/ somproduct.ro
Stiri Naționale

Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Dacian Cioloş

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat în funcţia de prim-ministru al României pe Dacian Cioloş, preşedintele USR. Decizia vine după o serie de consultări cu partidele parlamentare.

Şeful statului l-a propus pe Dacian Cioloş în funcţia de premier al României. Din acest moment, Dacian Cioloş va trebui să negocieze o majoritate parlamentară cu partidele politice, iar ulterior să îşi formeze echipa.

Liderul USR va fi numit premier dacă va primi votul de încredere din partea Parlamentului asupra programului de guvernare şi după depunerea jurământului.

„În toate discuţiile am reiterat importanţa unor chestiuni care trebuie rezolvate indiferent cine guvernează. Este foarte important să se gestioneze creşterea preţurilor la energie, situaţia pandemică, este important să beneficiem de sumele mari de care poate să dispună România prin PNRR şi să nu dăm cu piciorul la această oportunitate. Am reiterat importanţa pregătirilor pentru perioada de iarnă. Acestea sunt chestiunile cu adevărat importante pentru români şi nu certurile politice.

Formaţiunile au venit cu diferite abordări, cu diferite propuneri. Din toate aceste propuneri eu am reţinut una. Am reţinut una pe care o voi şi pune în practică. Am decis să desemnez pentru poziţia de candidat la funcţia de premier pe domnul Dacian Cioloş”, a transmis preşedintele Iohannis.

Preşedintele Iohannis a avut luni întrevederi cu toate partidele parlamentare în vederea soluţionării crizei politice şi a învestirii unui nou premier.

7 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button