Stiri Locale

IULIAN SÎRBU, CANDIDAT LA PRIMĂRIA SIGHIȘOARA: „NE SUFLECĂM MÂNECILE ȘI NE APUCĂM DE TREABĂ!”

horacredit.ro/somproduct.ro

Ne apucam de treabaEste oficial! Iulian Sîrbu este candidatul Uniunii Independente pentru Sighișoara la funcția de primar al municipiului Sighișoara. Un anunț mai mult sau mai puțin surprinzător, dar cu siguranță mult așteptat. Ce își propune să realizeze pentru Sighișoara, ce a reușit să facă în cadrul Consiliului Local, de ce sighișorenii ar trebui să aibă încredere în el, care este atuul, dar și dezavantajul candidatului independent, veți afla din următorul interviu. 

„Îmi pasă de Sighișoara!”

Reporter: În principiu, sighișorenii vă cunosc. Dar, dumneavoastră cum v-ați descrie?

Iulian Sîrbu: În primul rând, sunt sighișorean. Îmi pasă de Sighișoara și cred că merită mult mai mult. Mă consider un luptător, un om care nu renunță în fața obstacolelor. Sunt un om care poate să unească. Îmi plac oamenii și îmi place să lucrez cu ei. Consider că Sighișoara are nevoie de unitate. De asemenea, ar trebui să resetăm tot ceea ce știm, deoarece dacă vom continua să ducem în spate problemele din urmă, va fi o povară care ne va opri din progres. Într-adevăr, trebuie să învățăm din greșeli, însă să privim spre viitor.

Reporter: Ați pomenit de probleme. Care credeți că sunt cele mai grave probleme ale Sighișoarei?

Iulian Sîrbu: Din păcate, Sighișoara este plină de probleme. Suntem mult sub nivelul de plutire ca oraș, în acest moment. Nici ce funcționa înainte, acum nu o mai face. În primul rând, o mare problemă în orașul nostru este curățenia. Nici în ceea ce privesc locuințele sociale, nu stăm bine. Nu se ocupă nimeni de cei care au cu adevărat probleme. Nu atragem investitori, dimpotrivă îi speriem. În acest moment, se lovește direct în mediul de afaceri prin prelungirea acestei agonii cu eliberarea autorizațiilor de funcționare. Consider că trebuie creat în Primărie un birou cu adevărat aplecat spre necesitatea investitorilor locali. Atât cei care au o mică afacere de familie cât și cei cu o afacere mai mare trebuie tratați în mod egal. De asemenea, există o categorie de industriași si producători, care nu mai sunt așa mulți, dar care dau locuri de muncă. Măcar pe aceștia să-i mai sprijinim. Primăria nu poate crea locuri de muncă, dar poate crea un mediu prielnic pentru ca acest lucru să se întâmple.

„În Sighișoara trebuie muncit!”

Reporter: Tot ceea ce spuneți par a fi chestiuni logice, evidente. De ce credeți că, până acum, nu s-a făcut nimic din toate acestea?

Iulian Sîrbu: Așa cum am mai spus, din indolență, din nepăsare și rea intenție! Acești trei factori cred că au adus orașul în starea în care se află. Nu este greu ce trebuie făcut, dar nici nu trebuie să ne culcăm pe-o ureche. În Sighișoara trebuie muncit! Suntem în urmă cu câțiva ani buni față de alte orașe care, la un moment dat, erau ele în urma noastră. Nu putem face minuni, dar nici nu trebuie să ne lăsăm. Nu trebuie să ne plângem de milă. Ne suflecăm mânecile și ne apucăm de treabă. Automat, trebuie o deschidere mult mai mare din partea Primăriei față de cetățeni. Dezbaterile publice să fie dezbateri adevărate. Cetățeanul să nu se mai teamă să vină în Primărie și să-și spună punctul de vedere. Cu cât sighișorenii sunt mai tare implicați în comunitate, cu atât mai mult ei se vor putea regăsi în orașul lor. În acest moment, de Sighișoara a rămas doar numele, pentru că cetățenii ei nu se mai regăsesc. Tinerii fug practic din oraș. El trebuie să redevină atractiv pentru locuitorii săi și în acest fel el va fi atractiv și pentru turiști.

Reporter: Care credeți că va fi cea mai mare provocare ca primar?

Iulian Sîrbu: Cred că cea mai dificilă va fi resetarea. Schimbarea aceasta de mentalitate. Și desigur, rearanjarea pozițiilor în Primăria Municipiul Sighișoara. Cred că sunt oameni care pot să-și facă treaba foarte bine, doar că, acum, ocupă pozițiile nepotrivite. Primăria are nevoie de o organigramă nouă. Ea trebuie să fie benefică pentru cetățeni. Funcționarea aparatului administrativ cred că va fi cea mai mare provocare.

 

„Nu ne-am lăsat intimidați, cumpărați ori manipulați!”

Reporter: Românii, în general, nu mai au încredere în politicieni. De ce ar trebui să aibă încredere în dumneavoastră?

Iulian Sîrbu: Pe bună dreptate, până într-un punct, chiar îi înțeleg pe acești oameni. Să știți că și eu am făcut parte din categoria celor care acuzam clasa politică. Ulterior, am realizat că de fapt în spatele siglelor de partid se ascund oameni. Partidele sunt create din oameni! Nu cred că a face politică este rușinos. Sunt politicieni care ne-au făcut de rușine și aceștia trebuie să plece. În acești patru ani, de mandat ca și consilier local, mi s-a spus că mă „lupt cu morile de vânt”, că „dacă intri-n troacă te mănâncă porcii”. Bănuiesc că aceste vorbe erau menite să descurajeze populația. Eu nu m-am lăsat și nici nu o voi face. Cred că sighișorenii sunt niște oameni deschiși la minte și nu se vor lăsa manipulați. Eu cred că în acești patru ani, cât am fost consilier local, le-am demonstrat oamenilor că sunt deschis spre nevoile lor și oricât am putut am făcut pentru ei. Alături de colegii mei, din Uniunea Independentă pentru Sighișoara, am luptat pentru ceea ce am crezut în Consiliu, nu ne-am lăsat intimidați, cumpărați ori manipulați.

Reporter: Care sunt concret acțiunile pe care le-ați făcut în Consiliul Local?

Iulian Sîrbu: Împreună cu colegii mei, din cadrul UIPS, am depus 24 de proiecte locale. La un moment dat, a trebuit să ne oprim pentru că au fost ba blocate, ba s-a votat împotriva lor doar de ce veneau din partea noastră. Până la urmă, le-am propus să-și treacă numele pe aceste proiecte inițiate de noi, că poate așa vor fi votate. S-a întâmplat cu un singur proiect acest lucru, cel legat de Sala Polivalentă. Nu am o problemă dacă nu sunt toate ideile mele. Cred că este foarte important dacă cineva are o idee bună, să fie susținut indiferent de unde vine. Cred că în acești patru ani, am avut o poziție constructivă și nu ne poate acuza nimeni de alte interese. Desigur, cum știm cu toții că se practică, vor apărea tot felul de atacuri mizerabile. Vreau să vă mai spun că în anul 2012, când am candidat pentru prima dată la funcția de primar, cunoșteam problemele și situația orașului sau cel puțin așa credeam. Dar, de fapt, situația este mult mai tristă de cum se vede.

„Am văzut ce au făcut din orașul nostru și îmi este suficient!”

Reporter: Apropo de atacuri și zvonuri. Cum credeți că veți reacționa când vor apărea legat de dumneavoastră chestiuni de acest gen?

Iulian Sîrbu: În acest moment, foarte importantă este Sighișoara. Nu țin la orgolii personale. Pe mine mă interesează prea puțin ceea ce spun adversarii mei. Până la urmă, sunt adversarii clasici ai acestui oraș. Cei care au stat în spatele candidaților de până acum și vor sta, în continuare, în spatele unor marionete. Sincer, nu mă interesează ce au ei de spus, am văzut ce au făcut din orașul nostru și îmi este suficient.

Reporter: Care credeți că este principalul dumneavoastră avantaj?

Iulian Sîrbu: În primul rând, cred că tinerețea. Este un plus de energie, de elan, de vitalitate. De asemenea, faptul că am fost și sunt implicat în comunitate. Cunosc orașul, știu ce probleme are. Am fost și sunt în continuare alături de cei pe care pot să-i ajut.

„Este foarte greu să îți asumi o astfel de bătălie dacă nu îi ai pe cei dragi aproape!”

Reporter: Dar, principalul dezavantaj care e?

Iulian Sîrbu: Probabil, este faptul că pentru o perioadă de câțiva ani am avut în administrare parcările din zona centrală a orașului. Problema este că atunci am fost atacat și criticat, chiar dacă firma plătea către Primăria Sighișoara o sumă consistentă de bani, plus investiții, angajați și impozite și taxe. În acest moment, când eu nu mai am nicio treabă cu parcările, serviciul s-a extins în tot orașul. Nu este normal să fii obligat să plătești parcări de reședință. Ar trebui create locuri speciale, doar pentru cei care își doresc acest lucru. Mai mult decât atât, Primăria a cheltuit pe parcări mai mulți bani decât a încasat. Firma Boss Company am vândut-o în anul 2012. Mulți confundau firma Boss Company cu Boss Computers, magazinul de calculatoare. Până la urmă, sighișorenii și-au dat seama că au fost multe zvonuri la mijloc și alte intenții.

Reporter: Revenind la candidatură. Cum au reacționat cei dragi când au aflat că veți candida pentru funcția de primar?

Iulian Sîrbu: În primul rând, în anul 2012 am avut prima discuție cu familia despre candidatura mea. De atunci, am fost sprijinit și încurajat ceea ce mi-a dat foarte mult curaj. Sincer, este foarte greu să îți asumi o astfel de bătălie dacă nu îi ai pe cei dragi aproape. Soția mea mă încurajează în continuare. Pe această cale, îi mulțumesc pentru sprijin și răbdare.

Sursa: independentulsighisorean.ro  

Interviu realizat de:  Otilia Mureșan

183 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

2 Comments

Lasă un răspuns

Back to top button