Internaţional

Israel: O adolescentă de 16 ani ar fi fost violată de 30 de bărbați, într-o stațiune de la mare

horacredit.ro/somproduct.ro

Val de indignare în Israel, după informațiile potrivit cărora o adolescentă de 16 ani ar fi fost violată de un grup de 30 de bărbați, într-un hotel din stațiunea balneară Eilat, transmite AFP.

Adolescenta a depus plângere săptămâna trecută pentru viol în grup, a precizat purtătorul de cuvânt al poliției israeliene Micky Rosenfeld. „Doi suspecți au fost arestați în legătură cu un incident care este anchetat și în care este implicată o adolescentă de 16 ani într-o localitate din sud”, a adăugat el.

Istoria a trecut neobservată până când presa locală a scris joi că bărbații stăteau la coadă în fața camerei de hotel în care se afla tânăra, în stare de ebrietate, așteptând să o violeze.

Joi seara, proteste spontane au avut loc în mai multe orașe, printre care Tel-Aviv și Ierusalim, în sprijinul tinerei și pentru a cere condamnarea violențelor sexuale împotriva femeilor.

„Este șocant, nu există alte cuvinte. Nu este doar o crimă împotriva tinerei fete, este o crimă împotriva umanității însăși care merită toată condamnarea noastră”, a reacționat premierul Benjamin Netanyahu, care a cerut ca „vinovații să fie aduși în fața justiției”.

„În fiecare zi 260 de femei sunt violate în Israel”, potrivit datelor oficiale, a afirmat Ilana Weizman, 36 de ani, care a înființat grupul feminist ‘HaStickeriot’.

Potrivit acestor date, „o femeie din cinci este violată în Israel”, a mai spus ea.

13 - VIZUALIZĂRI

Sursa
HotNews.ro

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button