drmax.ro/
Stiri Locale

Incendiu de proporții la un ansamblu de locuințe din Sighișoara. Un bărbat a murit


interlink.ro

Un bărbat de 49 de ani a murit carbonizat, iar 11 familii au rămas pe drumuri, după ce un incendiu de proporții a cuprins, joi noapte, mai multe case dintr-un cartier din Sighișoara.

Incendiul a izbucnit ieri noapte, în casa unui bărbat de 49 de ani, care locuia împreună cu fiul său în vârstă de 10 ani. Din primele informații se pare că focul a pornit de la un reșou pe care bărbatul îl folosea ca să-şi încălzească locuinţa. Copilul a reuşit să iasă din casă cu ajutătorul vecinilor, însă bărbatul a murit carbonizat.

Totul s-a întâmplat la orele 22:00, când aceștia dormeau, iar hainele din preajma reșoului s-au aprins. Focul s-a întins de la o casă la alta, iar buteliile au explodat în lanţ.

Peste 40 de oameni au rămas fără locuințe, în pragul sărbătorilor. Cele 11 familii cer ajutorul autorităților.

Pompierii spun că intervenția a fost dificilă din cauza faptului că locuințele erau conectate între ele, iar în interiorul acestora se aflau mai mult butelii de gaz.

 

„Ajunşi la faţa locului, am constatat că incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 350 de metri pătraţi și pentru stingerea focului am intervenit cu trei autospeciale de capacitate mare de la detașamentul de pompieri Sighișoara și o autospecială de capacitate mare de la detașamentul Târgu Mureș. Intervenția a fost îngreunată datorită faptului că încăperile comunică între ele, iar zidurile de sprijin sunt confecționate din material lemnos, iar înăuntru erau mai multe butelii de gaz”, a declarat Hetea Ciprian, comandantul Detașamentului de Pompieri Sighișoara.

 

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și distrugere din culpă.

 

 

 

bottegaverde.ro

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button