Judetul Mures

În Mureș, numărul de cazuri de COVID-19 s-a dublat

horacredit.ro/somproduct.ro

Astfel, începând de astăzi, județul Mureș a depășit numărul de 2.000 de cazuri pozitive.

Directorul DSP Mureș, Iuliu Moldovan, a declarat pentru Radio Tg.Mureș că în ultima săptămână media zilnică de infectări a crescut de la 20 la 40 de cazuri. Potrivit acestuia, dacă se menține acest ritm de infectare, în câteva zile paturile de spital din județul Mureș ar putea deveni insuficiente:

Am trecut, și la nivelul județului Mureș, de 2000 de cazuri pozitive. Astfel, analizând în dinamică fenomenul, am observat că în ultima săptămână, practic numărul de cazuri zilnice pozitive s-a dublat. Dacă înainte am avut o perioadă de 6-7 săptămâni cu o medie între 15 și până la 20 de cazuri pe zi, astăzi avem o medie zilnică de 35-40 de cazuri, cu trend de menținere – nu există un trend descendent – ceea ce ne arată că avem o transmitere comunitară intensă.

 

Potrivit ultimelor raportări, până astăzi în județul Mureș au fost confirmate 2.041 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 33 de cazuri noi, acestea fiind persoane care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat azi că în instituţiile publice măştile trebuie purtate cu mai multă rigurozitate, cerând DSP-urilor controale în acest sens, deoarece conformarea angajaților lasă de dorit.

3 - VIZUALIZĂRI

Sursa
radiomures.ro

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button