Judetul Mures

În județul Mureș nu se impun restricții suplimentare

horacredit.ro/somproduct.ro

În ultimele 2-3 săptămâni s-a observat o ușoară creștere a numărului de cazuri de COVID-19 în toate județele, iar 5 mari orașe deja au intrat în scenariul roșu.

Specialiștii vorbesc de un al 3-lea val al pandemiei, mai ales că noile tulpini, care sunt mult mai contagioase, se răspândesc și în România

Creșterea cazurilor nu ar trebui să ducă, însă, la restricții mai mari față de valul al doilea, precizează prof. univ. Adrian Man, medic specialist în microbiologie la UMFST Târgu-Mureș:

Ne așteptăm ( la al treilea val) și multă lume vorbește, într-adevăr, de al treilea val dar e OK dacă ținem aceleași măsuri pe care le avem și acum, nu ar trebui să fie probleme. Singura diferență între tulpinile acestea mutante, englezești de exemplu, și tulpina originală e legată de modul de transmitere. Se transmite mai ușor, mai rapid dar de periculoase, nu, deci nu au virulență mai mare doar de transmitere e problemă. Nu cred că se impun restricții noi, ci tot aceleași care au fost și până acum: protecția personală, mască, dezinfecție.

Deocamdată, nu este nevoie de restricții suplimentare în județul Mureș, anunță și DSP Mureș, care face apel la respectarea regulilor de protecție.

Șeful Direcției de Sănătate Publică Mureș, dr. Iuliu Moldovan:

Având în vedere ușoara tendință de creștere a cazurilor și în județul Mureș, este foarte important să respectăm în continuare măsurile de protecție, să evităm creșterea bruscă a numărului de infectări pentru că un număr mare de cazuri presupune, evident, și un număr mai mare de cazuri grave și foarte grave ceea ce va ridica presiune pe sistemul medical mureșean. Dar, deocamdată, la nivelul județului Mureș facem față atât ca număr de paturi covid cât și la nivelul secțiilor de terapie intensivă din județ.

Localitățile care au intrat în scenariul roșu sunt orașe mari, centre universitare importante, unde a crescut gradul de socializare, dar unde au scăzut măsurile de protecție. Totuși, de Paști nu va mai fi isteria de anul trecut, crede specialistul mureșean în microbiologie, prof.dr. Adrian Man:

Probabil că și de aici pornește (creșterea cazurilor): socializarea, contactul uman fără protecție, mai ales.. și atunci, e de așteptat să se transmită virusul. Eu sper că o să avem o primăvară, un Paști mai normal ca anul trecut.. oamenii deja s-au obișnuit cu măsurile de protecție, cu restricțiile, știu de înseamnă, nu mai este isteria care a fost anul trecut și cred că vom trece cu bine, chiar dacă mai este virusul. În plus, deja multă lume se vaccinează…

La ultima raportare, județul Mureș avea o rată de infectare sub unu la mia de locuitori, iar în Târgu Mureș rata de infectare era de 1,6 la mie. Noi date vor fi făcute publice astăzi, după ora 13,00 de Grupul de Comunicare Strategică.

24 - VIZUALIZĂRI

Sursa
radiomures

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button