Stiri Locale

GRĂDINIȚA DIN CORNEȘTI RISCĂ SĂ FIE DESFIINȚATĂ!

horacredit.ro/somproduct.ro
gradinita Cornesti
 FOTO: independentulsighisorean.ro

Grădinița cu program normal nr. 3, de pe strada Horea, funcționează într-un imobil privat. Însă, contractul de închiriere expiră în 31 martie. Părinții și cadrele didactice își doresc să poată avea, în continuare, grădinița în același loc. Problema este că reprezentanții Primăriei consideră că suma pe care trebuie să o plătească pentru chirie este mult prea mare: aproape 7500 de lei în fiecare lună. În aceste condiții, se caută soluții cât mai bune pentru copii sau cel puțin așa ar trebui.

„Nu se poate ca aproape jumătate de oraș să rămână fără grădiniță!” 

   În ultima ședință a Consiliului Local s-a adus în discuție situația în care se află grădinița nr. 3, din cartierul Cornești. „Știu, suma este mare pentru chirie. Însă, mă gândesc la părinte și la copilul care este în scutece și care abia pășește, cum să fie mutat într-un alt cartier? Am înțeles că vor să ne mute într-o altă clădire, unde este spațiu. Eu nu am treabă, mă duc pe sate și oriunde, chiar și la această vârstă. Însă, mă gândesc la copilași. Nu se poate ca aproape jumătate de oraș să rămână fără grădiniță.”, a spus Elena Uifălean, educatoare și responsabilă de structura grădiniței. Tot doamna Uifălean este cea care a reușit să negocieze, ulterior, cu proprietarii pentru a prelungi contractul de închiriere până la sfârșitul anului școlar. Dar, ce se va întâmpla după, deocamdată nu se știe.

„Mulți o să ne retragem copiii din cauza asta!” 

   O variantă propusă a fost mutarea grădiniței în două săli de clasă, în cadrul grădiniței cu program prelungit „Târnava”, de pe strada Mihai Eminescu, nr. 40. „Noi, părinții, ne zbatem să păstrăm grădinița! Are o tradiție și părinții noștri au fost acolo. Am înțeles că o să ne dea 2 clase pe Ana Ipătescu, la grădiniță. Dar, mulți o să ne retragem copiii din cauza asta!”, ne-a declarat unul dintre părinți. La finalul ședinței de Consiliu, s-a hotărât ca luna aceasta să se organizeze o ședință extraordinară în care să se hotărască ce se va întâmpla cu această grădiniță.

   În fiecare an, Primăria Municipiului Sighișoara plătește 130.000 de euro pentru chiria școlilor și grădinițelor din oraș ce funcționează în spații private.

Sursa: independentulsighisorean.ro

85 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button