Home Info Utile Ghidul creditelor rapide. De ce, cand si cum sa le iei?

Ghidul creditelor rapide. De ce, cand si cum sa le iei?

de Ana Moldovan
9 views

De-a lungul vietii, exista momente in care partea financiara nu este perfecta. Din pacate, tot mai multi oameni nu reusesc sa fac fata cheltuielilor, pentru ca preturile cresc, iar veniturile sunt mult prea mici. Din fericire, traim intr-o societate in care nevoia de bani poate sa fie rezolvata rapid prin credite sau imprumuturi. Exista o multime de variante de a imprumuta bani: imprumuturi de la familie sau prieteni, credite bancare, credite rapide nebancare, credite auto, leasing, credite imobiliare, etc.

Decizia de a lua un credit nu este nici pe departe una gresita, insa ca orice alt instrument financiar, creditul poate sa aiba pe langa avantaje si anumite dezavantaje.

Cand si cum sa iei un credit?

Specialistii recomanda sa imprumuti bani intr-una dintre urmatoarele situatii:

Ferratum.ro HoraCredit.ro VivaCredit.ro CreditPrime.ro
Provident.ro Credius.ro CreditFix.ro SmileCredit.ro
  • Atunci cand vrei sa faci o investitie in propria dezvoltare, se zicem sa mai inveti o profesie pentru a obtine un job mai bun, sau o investitie de business care iti poate aduce mai multi bani decat ai investit;
  • Atunci cand ai o urgenta financiara, te afli intr-un blocaj, insa stii ca vei putea sa achiti imprumutul intr-un timp foarte scurt;
  • Pentru bunuri ce ti-ar putea imbunatati calitatea vietii si nu le poti achizitiona cu banii pe care le ai la dispozitie.

Desi exista si varianta unor credite pentru vacante sau bunuri ce se devalorizeaza rapid, cum ar fi telefoanele mobile sau hainele, este bine sa fie tratate cu atentie, deoarece pot duce la cheltuieli substantiale.

Daca stii care este motivul pentru care soliciti un credit, trebuie sa te asiguri ca optezi pentru cea mai buna solutie. Tocmai din acest motiv, este bine sa urmezi cativa pasi:

  1. Informeaza-te, pentru a descoperi care sunt diferentele intre creditele oferite de banci si creditele nebancare oferite de IFN-uri, precum si prin ce se deosebesc diversele forme de credit!
  2. Analizeaza fiecare oferta in parte, comparand rata dobanzii, comisioanele si alte costuri pe care le implica creditul. Poti sa folosesti diverse calculatoare pe care le gasesti pe internet.

  3. Analizeaza-ti limitele financiare. Nu imprumuta niciodata bani pe care stii ca nu ii poti returna! Asigura-te ca rata pe care o platesti inapoi nu iti permite sa mentii nivelul decent de viata cu care te-ai obisnuit!

  4. Acorda atentie detaliilor! In momentul in care ai gasit institutia cu care vrei sa colaborezi, incearca sa analizezi fiecare detaliu in parte. Pe langa costurile solicitate pentru credit, analizeaza modul in care comunica, impresia pe care a lasat-o altor clienti, usurinta cu care se poate solicita creditul, etc.

De unde iei un credit?

Exista doua optiuni importante : bancile si institutiile nebancare.

Daca optezi pentru creditele bancare, trebuie sa te astepti la niste cerinte si conditii destul de stricte si la o asteptare de cateva zile sau chiar cateva saptamani pana in momentul in care primesti raspunsul privind aprobarea sau respingerea creditului.

Cu toate astea, daca in final vei reusi sa obtii un credit bancar, te poti bucura de faptul ca costurile suplimentare, dobanzile si comisioanele, sunt relativ mici.

Daca optezi pentru creditele de la IFN-uri (Institutii financiare nebancare), vei descoperi dobanzile ceva mai mari. Totusi, avantajele unui credit de la IFN sunt evidente prin prisma faptului ca poti solicita creditul online, poti sa te bucuri de bani in doar cateva ore de la solicitare si nu ai nevoie de foarte multe acte pentru a putea primi bani. Practic, flexibilitatea si accesibilitatea creditelor de la IFN-uri iti ofera sansele mult mai mari sa rezolvi nevoile tale financiare.

You may also like

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments