Home StiriStiri Locale Ghercă Adrian, gasiti incompatibili de ANI

Ghercă Adrian, gasiti incompatibili de ANI

de Ana Moldovan
3 views

Un consilier sighisorean pe lista celor 30 gasiti incompatibili de ANI.

Agenția Națională de Integritate a anunțat printr-un comunicat emis pe 18.12.2015 existența stării de incompatibilitate în cazul a 30 de aleși locali. Pe lista adusă publicității figurează și Ghercă Adrian, consilier local în cadrul Consiliului Local al municipului Sighișoara, din partea PNL, aflat la al treilea mandat (începând din 2004).

   În această perioadă, Ghercă Adrian (foto sursa Internet), având simultan calitatea de asociat în cadrul S.C. SIREF S.R.L. (societate cu obiect de activitate în recuperarea materialelor reciclabile, n.r.), a încheiat mai multe contracte cu S.C. Ecoserv Sig S.R.L. și S.C. ATT S.A., ambele societăți fiind înființate de Consiliul Local. Potrivit Legii 161/2003 (privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției), acesta a încălcat art. 90, care spune:

(1) “Consilierii locali și consilierii județeni care au funcția de președinte, vicepreședinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administrație sau cenzor ori alte funcții de conducere, precum și calitatea de acționar sau asociat la societățile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unități administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autoritățile administrației publice locale din care fac parte, cu instituțiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau județean respectiv ori cu societățile comerciale înființate de consiliile locale sau consiliile județene respective.”

(2) “Prevederile alin. (1) se aplică și în cazul în care funcțiile sau calitățile respective sunt deținute de soțul sau rudele de gradul I ale alesului local.”

Cazul consilierului Ghercă Adrian completează o listă a aleșilor locali cu probleme de integritate, pe care mai figurează Toth Tivadar și  Burlacu Adrian .

Contactat telefonic, consilierul a declarat că nu are cunoștință de decizia ANI și că o va contesta în instanță, pentru că se consideră nevinovat. 

   Potrivit art. 22 din Legea 176/2010 (privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice),“persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a conflictului de interese sau a incompatibilității în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanța de contencios administrativ”.

Dacă raportul de evaluare al Agenției Naționale de Integritate va rămâne definitiv, Ghercă Adrian își va pierde mandatul.

SURSA: independentulsighisorean.ro

You may also like

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments