Stiri Locale

Galeria Bătrânelor Doamne din Cetatea Sighișoarei, restaurată și redată circuitului turistic

horacredit.ro/somproduct.ro

Lucrările la Galeria Bătrânelor Doamne din Cetatea Sighișoarei sunt aproape de finalizare. Galeria a fost restaurată, consolidată și va fi redată circuitului turistic, a anunțat Primăria Sighișoara.

Reprezentanții Primăriei Sighișoara, însoțiți de specialiști și arhitecți, au fost prezenți miercuri la amplasament și au verificat lucrările, o etapă premergătoare recepției la terminarea acestora.

,,Lucrările de restaurare a Galeriei Bătrânelor Doamne din Cetatea Medievală a Sighişoarei le-am pregătit de mai bine de doi ani în care am muncit la documentaţia necesară pentru a ajunge la restaurare. Lucrarea a fost executată de o firmă care are experienţă în lucrări de intervenţii la nivelul monumentelor istorice. De la construire şi până în prezent, în lipsa unor lucrări de întreţinere sau reparaţii, această galerie a avut de suferit, fiind afectată în special structura de lemn şi zidăria de piatră, cu pericol de prăbuşire în partea inferioară. În acest moment galeria poate fi redată circuitului turistic, prin tehnici tradiționale vechi, realizându-se ultimele retușuri”, a declarat primarul Sighișoarei, Ovidiu Mălăncrăvean.

Potrivit municipalității, în aceste zile au loc ultimele lucrări: lemnul este tratat cu ceară de albine, ulei de in și oxid de fier, după care va avea loc recepția la terminarea lucrărilor. Lucrările de consolidare și restaurare a ansamblului s-au realizat cu respectarea tipului de materiale și a aspectului inițial al Galeriei.

Galeria Bătrânelor Doamne a fost construită în anul 1844 pentru a ajuta la accesul pietonal în Cetatea Sighișoarei.

10 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button