Home StiriStiri Locale FOSTUL CONSILIER ȘUTEU OCTAVEAN, ÎN CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

FOSTUL CONSILIER ȘUTEU OCTAVEAN, ÎN CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

de Ana Moldovan
4 views
Suteu_octavean-sighisoara

Sursa Foto: independentulsighisorean.ro

Conform unui comunicat emis de Agenția Națională de Integritate, în 2 martie 2016, “în perioada exercitării mandatului de consilier local a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local al mun. Sighișoara din data de 29 mai 2013 privind susținerea activității Clubului Sportiv <Arena Juvenilă> Sighișoara prin care s-a aprobat alocarea sumei de 46.000 lei din bugetul local (club în cadrul căruia a deținut în perioada mai 2013-decembrie 2014 funcția remunerată de antrenor”. Șuteu Octavean a încălcat astfel dispozițiile legii 215/2001, privind administrația publică locală, și dispozițiile legii 393/2004, privind statutul aleșilor locali.

   Dacă vă aduceți aminte Independentul Sighișorean a semnalat aceste nereguli în repetate rânduri, astfel că decizia ANI confirmă în mod oficial că noi am avut dreptate (detalii aici). În urma dezvăluirilor făcute ne-am ales cu amenințări inclusiv cu moartea, caz ce a dus la deschiderea unui dosar penal și trimiterea fostului consilier în judecată.

   Mandatul său a durat până în 31 martie 2014, dată la care a fost exclus din Partidul Poporului – Dan Diaconescu. Cu toate acestea, excluderea sa din Consiliul Local a survenit abia în 26 noiembrie 2015 (detalii aici), după un șir de abuzuri urmate de o decizie judecătorească definitivă care pune sub semnul întrebării legitimitatea consilierilor care au făcut front comun împotriva înlocuirii sale și legalitatea hotărârilor adoptate cu votul său. (detalii aici)

   Numele fostului consilier local apare pe panoul de dezonoare alături de numele a trei dintre protectorii săi, găsiți și ei cu probleme de către inspectorii de integritate: Toth Tivadar (UDMR), Burlacu Adrian (PNL) și Ghercă Adrian (PNL).

   Șuteu Octavean are dreptul de a contesta în instanță raportul Agenției Naționale de Integritate. Dacă raportul va rămâne definitiv fostul consilier va fi decăzut din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani.

   O altă chestiune care așteaptă cu întârziere a fi lămurită are legătură cu stadionul municipal, loc în care consilierul și echipa sa și-au desfășurat activitatea amatoricească, în baza unor sponsorizări de la bugetul local. Începând din 2012 subiectul bazei sportive nefinalizate se află în vizorul procurorilor anticorupție. (detalii aici)

Sursa: independentulsighisorean.ro

You may also like

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments