Stiri Naționale

Fiica unei politiciene din PSD, condamnată la 6 ani de închisoare pentru evaziune fiscală

horacredit.ro/somproduct.ro

Tribunalul Prahova a condamnat-o luni pe fiica unei consiliere din cadrul Consiliului Local (CL) Ploieşti la şase ani de închisoare cu executare, într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de peste 15 milioane de lei. Aceasta a mai fost condamnată în trecut la patru ani şi şase luni de detenţie pentru alte infracţiuni economice.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Prahova s-a pronunţat pe fond în dosarul în care Ana-Ruxandra Stanciu, fiică a consilierului PSD Marilena Stanciu din cadrul CL Ploieşti, şi omul de afaceri Aurelian Sandu, soțul acesteia, au fost trimişi în judecată de DNA Ploieşti pentru evaziune fiscală în formă continuată, respectiv complicitate la săvârşirea aceleiaşi infracţiuni.

Astfel, magistraţii au condamnat-o pe Ana-Ruxandra Stanciu la cinci ani de închisoare pentru evaziune fiscală şi au constatat că această faptă este concurentă cu cele pentru care inculpata a fost condamnată anterior prin decizia definitivă a Curţii de Apel Ploieşti din data de 25 februarie 2016, scrie agerpres.ro.

În acest context, instanţa a dispus descontopirea pedepsei rezultante anterioare de 4 ani şi 6 luni închisoare în pedepsele componente şi, în final, contopirea acestora cu cea nouă, urmând ca inculpata să execute o pedeapsă de şase ani de detenţie.

De asemenea, Tribunalul Prahova l-a condamnat pe inculpatul Aurelian Sandu, cu antecedente penale, tot la o pedeapsă de şase ani de închisoare.

Totodată, magistraţii au admis în parte acţiunea civilă formulată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Prahova, şi i-au obligat pe inculpaţii Ana Ruxandra Stanciu şi Aurelian Sandu, în solidar, la plata către aceasta a sumei de 15.254.808 lei (reprezentând TVA, TVA aferentă accizei, acciză şi impozit pe profit), la care se vor adăuga obligaţiile fiscale accesorii calculate potrivit Codului de procedură fiscală.

Decizia poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Procurorii DNA Ploieşti i-au trimis în judecată pe cei doi inculpaţi în noiembrie 2017.

„În perioada 3 iulie 2006 – 16 noiembrie 2007, inculpata Stanciu Ana Ruxandra, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul statului prin neînregistrarea în evidenţele contabile a operaţiunilor comerciale desfăşurate (cu produse petroliere) şi a veniturilor aferente încasate”, se preciza, la acel moment, într-un comunicat al DNA.

Conform aceleiaşi surse, inculpaţii au cauzat un prejudiciu în sumă totală de 15.254.808 lei, din care 3.210.022 de lei reprezentând TVA de plată, 2.690.489 de lei – impozitul pe profit, 7.860.754 de lei – accize produse energetice şi 1.493.543 de lei – TVA aferentă accizelor stabilite suplimentar.

Ana-Ruxandra Stanciu este fiica Marilenei Stanciu, consilier local de mai multe mandate la Ploieşti, ea trecând de la PNL la PSD în urmă cu mai mulţi ani în baza ordonanţei 55. La scrutinul din 27 septembrie, mama Anei Stanciu candidează din nou, pe un loc eligibil, tot din partea PSD şi tot la Consiliul Local Ploieşti.

Ana-Ruxandra Stanciu, dar şi Aurelian Sandu au fost condamnaţi definitiv în 2016 la patru ani şi şase luni de închisoare, respectiv patru ani de detenţie într-un dosar privind fraudarea unor firme de leasing de aproape două milioane de euro în dauna unei firme de leasing, de la care a cumpărat mai multe tiruri, pe care nu le-a mai plătit, iar autotrenurile au fost scoase din ţară şi li s-a pierdut semnalul GPS în ţări din Orientul Mijlociu.

1 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button