Stiri Locale

Festivalul de la Sighişoara va fi amânat sau anulat anul acesta

horacredit.ro/somproduct.ro
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Edilul Sighișoarei a spus că, după ce, la începutul săptămânii, au fost respinse cele două contestații depuse după anunțarea proiectului câștigător pentru organizarea Festivalului Sighișoara Medievală, Comisia juridică din Consiliul Local Sighișoara a dat aviz negativ proiectului declarat câștigător și astfel ședința extraordinară anunțată pentru vineri, în care urma să fie atribuit contractul, nu a mai fost convocată, scrie Agerpres.ro.

„Comisia juridică din cadrul Consiliului Local al Municipiului Sighișoara, întrunită ieri pentru a analiza proiectul depus în baza Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activității nonprofit de interes general, înregistrat la Municipiul  Sighișoara sub nr. 13889/26.05.2016 de către Asociația Culturală ‘Teatrul Scena’, a dat aviz negativ, motivul fiind Anexa 5 din proiectul depus, respectiv Bugetul de venituri și cheltuieli, la punctul II lit. d presupune subînchirierea domeniului public care contravine regimului juridic al domeniului public. Totodată aceeași comisie consideră că trebuie respectat și art. 136 din Constituția României. În ședința Consiliului Local Sighișoara se va dezbate și stabili data la care poate fi organizat Festivalul ‘Sighișoara Medievală’, astfel încât  festivalul să se desfășoare în condițiile prevăzute de lege”, a arătat primarul.

Acesta a spus că subiectul anulării sau amânării celei de-a 24-a ediții a Festivalului „Sighișoara Medievală” va intra pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Sighișoara din data de 28 iulie.

Mălăncrăvean a precizat că va fi luată în discuție inclusiv varianta ca Primăria Sighișoara să organizeze pe cont propriu acest festival, posibil la sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie, dar că deocamdată soarta „Sighișoarei Medievale” XXIV este incertă.

1.490 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button