Ferrari S.p.A. va integra Bitdefender Advanced Threat Intelligence în centrul său de operaţiuni de securitate (SOC) pentru a ajuta analiştii în securitate informatică de la Ferrari să valideze şi să trieze mai rapid alertele, să îmbunătăţească capabilităţile de threat hunting şi de răspuns la incidente.
Compania de automobile de lux Ferrari, inclusiv echipa sa de Formula 1, a decis să achiziţioneze o soluţie de securitate cibernetică dezvoltată de Bitdefender – una dintre cele mai puternice companii de IT fondate în România – parteneriatul fiind unul diferit de cel anunţat anul recut, prin care logoul Bitdefender este afişat pe căştile piloţilor Ferrari precum şi pe monopostul F1-75 condus de Charles Leclerc şi Carlos Sainz.
„Este un parteneriat comercial, cumpărăm aceste soluţii“, a precizat pentru ZF Silvia Gabrielli, Chief Digital & Data Officer în cadrul Ferrari.
„Suntem printre partenerii care încearcă să securizeze infrastructura Ferrari şi aceasta este următoarea etapă a parteneriatului nostru“, a declarat Florin Talpeş, co-fondator şi CEO al Bitdefender. „Astăzi facem un pas înainte pentru următoarele etape în care sperăm să lucrăm împreună“, a adăugat el.
Mai exact, Ferrari a anunţat că integrează Bitdefender Advanced Threat Intelligence în operaţiunile sale de securitate pentru a detecta şi a răspunde mai rapid la ameninţările cibernetice.
Ferrari S.p.A. va integra Bitdefender Advanced Threat Intelligence în centrul său de operaţiuni de Securitate (SOC) pentru a ajuta analiştii în securitate informatică de la Ferrari să valideze şi să trieze mai rapid alertele, să îmbunătăţească capabilităţile de threat hunting şi de răspuns la incidente.
Producătorul italian va beneficia de serviciile Bitdefender Operational Intelligence Feeds care oferă informaţii contextualizate privind ameninţările cibernetice şi indicatori de compromitere (IoC) din jurul ameninţărilor persistente avansate (APT), phishing şi fraudă, adrese IP periculoase, domenii, URL-uri şi semnături folosite pentru a răspândi ameninţări informatice, exploatarea vulnerabilităţilor, servere de comandă şi control (C2) şi multe altele.
Analiştii în securitate de la Ferrari vor avea acces şi la Bitdefender Operational Intelligence API, un serviciu de interogare care oferă informaţii utile nu numai despre ameninţările de securitate cibernetică, dar şi informaţii contextualizate din jurul acestora, precum actorii ameninţărilor, familiile de malware, profilurile victimelor (industrie, ţară, platformă), încredere, severitate, scor de popularitate, vulnerabiliăţi, exploatări şi altele.
Bitdefender Advanced Threat Intelligence se bazează pe o reţea extinsă de sute de milioane de senzori, inclusiv ecosistemul său global OEM (ce deserveşte întreprinderi mici şi mijlocii), şi colectează în permanenţă date despre ameninţările informatice la nivel mondial. Laboratoarele Bitdefender, formate de o echipă de elită de specialişti în securitate informatică, corelează datele cu privire la posibile ameninţări, colectează indicatori cunoscuţi de compromitere (IOC), malware, domenii şi adrese URL periculoase şi efectuează analize complexe pentru a oferi un context extins al ameninţărilor. Această telemetrie împreună cu analiza umană şi automată are ca rezultat sute de noi ameninţări adăugate în fiecare minut, validarea a miliarde de interogări de ameninţări zilnic şi mai puţine alerte fals pozitive pentru echipele de securitate IT.