drmax.ro/
Stiri Locale

Femeie însărcinată cu hemoragie severă, ignorată la Maternitatea din Sighișoara: „A presupus prin telefon că e cazul de a chiureta, deși nu era cazul”


interlink.ro

Este anchetă internă la Maternitatea din cadrul Spitalului Municipal Sighișoara, după ce o femeie însărcinată acuză că a fost tratată cu indiferență și că a primit doar un soi de consult prin telefon, pe un scaun în sala de așteptare.

O femeie însărcinată aduce acuzații la adresa Maternității din Sighișoara. Femeia s-a prezentat la Urgențe cu o hemoragie severă. Doctorul de gardă a discutat cu pacienta telefonic, urmând să fie internată fără niciun consult.

Însărcinată în zece săptămâni, Diana Șimon a suferit o hemoragie puternică. În urma unui apel al soțului său la 112, nicio ambulanță nu a ajuns să preia cazul Dianei pe motiv că nu erau mașini disponibile.

Însărcinată și cu hemoragie severă, ignorată la Urgențe

„Am luat decizia să duc soția cu mașina la maternitatea Sighișoara. Am fost întâmpinat de 3 doamne, care au invitat-o pe soție să ia loc pe o bancă, în sala de așteptare. La insistențele noastre, a fost dusă în camera de primiri urgențe, ca să se întindă pe un pat. Am solicitat să o consulte un medic”, a spus soțul pacientei.

Soțul Dianei Șimon a susținut că medicul de gardă nu a venit să-i consulte soția, doctorul vorbind doar telefonic cu aceasta.

„Zic, despre ce internare vorbim că nu m-a consultat nimeni, vine medicul? Ați spus că l-ați anunțat. Da, a spus să vă internăm. Dar pe ce bază să mă interneze, vă rog chemați-l să mă consulte, sângerez în continuare. Mi-a repetat că nu se poate, că la ce sângerare este, probabil trebuie să vă chiuretez, deci domnul doctor a presupus prin telefon că e cazul de a chiureta, când, de fapt, nu a fost cazul”, a precizat Diana Șimon.

În urma celor întâmplate, cei doi soți au decis să meargă către Spitalul Județean Târgu-Mureș, acolo unde, femeia a fost consultată și a primit tratament.

Familia a făcut o sesizare către Spitalul Municipal Sighișoara, locul de care aparține și maternitatea.

„Încercăm să găsim ce a dus la această situație neplăcută. În aceste cazuri, partea juridică și consultul medical o să îndrume către o posibilă cercetare disciplinară sau consiliere etică și se vor lua măsurile care se impun conform legislației în vigoare”, este răspunsul pe care cei doi soți l-au primit de la Dr. Sarolta Tanaszi, managerul spitalului.

 

bottegaverde.ro
Source
digi24.ro

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button