Stiri Naționale

Erbicidul Roundup produs de Monsanto este cancerigen (decizie a Curții de Apel din California)

Erbicidul Roundup, produs de compania Monsanto este cel care l-a îmbolnăvit de cancer pe grădinarul Dewayne Johnson, a decis Curtea de apel din California, care a stabilit că reclamantul va primi despăgubiri de 20,4 milioane de dolari.

 

Compania germană Bayer, care a preluat brandul Monsanto, a anunțat că își rezervă dreptul de a face apel față de această decizie, dar precizează că decizia ”este un pas înainte în direcția cea bună”.

Monsanto și Bayer consideră în continuare că Roundup este un produs sigur și eficient, ”ceea ce s-a dovedit de-a lungul a 40 de ani de rezultate constatate științific”.

În august 2018 un tribunal din San Francisco decisese deja că Monsanto ”a ascuns” potențialul cancerigen al erbicidului, care a contribuit ”în mod considerabil” la îmbolnăvirea de cancer a lui Dewayne Johnson (foto), în vârstă de 48 de ani, tată a doi copii,  aflat acum în fază terminală. Instanța a stabilit atunci despăgubiri de aproape 80 de milioane de dolari.

 

Reclamantul a acceptat reducerea despăgubirilor, în speranța de a vedea în sfârșit procesul încheiat cu o decizie definitivă, a explicat unul din avocații săi, care a precizat că reducerea sumei se datorează unor ”anomalii” din textele legilor californiene.

 

28 - VIZUALIZĂRI
Source
RFI.ro
Show More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button