Stiri Naționale

Energia va continua să se SCUMPEASCĂ și în 2018

Primul semnal că energia se va scumpi şi la anul a fost deja remarcat. Astfel,  licitaţiile de pe piaţa pentru energia populaţiei cunosc preţuri cu până la 15% mai mari.

Operatorul Comercial al Pieţei de Energie (OPCOM) a publicat nivelurile de preţ pentru licitaţiile de achiziţie a energiei de pe Piaţa Centralizată a Serviciului Universal (PCSU) pentru primul trimestru al

anului viitor. Preţurile maxime sunt cu până la 15% mai mari decât cele de la licitaţia pentru ultimul semetru al acestui an, potrivit e-nergia.ro.

PCSU este piaţa de pe care cei patru furnizori de ultimă instanţă (Enel, Electrica, CEZ şi E.ON) sunt obligaţi să cumpere energie pentru consumatorii lor care răman în regim reglementat (cel puţin), şi după 1 ianuarie 2018, momentul liberalizării pieţei de energie electrică. Este vorba despre (încă) majoritatea celor opt milioane de clienţi casnici din România, dar fiind că ponderea celor care au ales să schimbe furnizorul şi să treacă pe piaţa concurenţială nu este încă dominant.

83 - VIZUALIZĂRI
Show More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button