Stiri Locale

Electorala:“Varianta de ocolire Sighişoara”, gata în doi ani!

horacredit.ro/somproduct.ro

Varianta de ocolire a municipiului Sighişoara este estimată 391,17 milioane lei şi ar putea fi gata în doi ani, arată un proiect de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţie „Varianta de ocolire Sighişoara” din judeţul Mureş, publicat de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

„Oportunitatea realizării Variantei de ocolire a municipiului Sighişoara a fost identificată în cadrul analizei şi studiilor prealabile, fiind inclusă în Master Planul General de Transport.  Proiectul a fost estimat la o valoare totală de 391,17 milioane lei cu TVA”, arată nota de fundamentare a proiectului.

Investiţia ar putea fi gata în doi ani.

„Lucrările s-au proiectat în concordanţă cu rezultatele studiilor de teren şi a dimensionărilor specifice. Suprafaţa de teren necesară de expropriat pentru realizarea obiectivului, este de aproximativ 27,46 ha”, arată proiectul.

Traseul este proiectat să aibă o lungime de 13,057 km.

Investiţia presupune şi construcţia unui pasaj, a unui pod şi un viaduct.

Pe traseul variantei de ocolire Sighişoara au fost prevăzute două parcări de o parte şi de alta, cu 20 de locuri de parcare pentru autovehicule grele şi 20 pentru autoturisme.

De asemenea, pentru traversarea căii ferate Bucureşti-Braşov-Sighişoara-Mediaş-Cluj şi a drumului naţional DN 13 este prevăzut un pasaj, iar traversarea râului Târnava Mare şi a pârâului Satului se realizează printr-un pod.

„Realizarea obiectivului va conduce la scoaterea traficului greu şi de tranzit din interiorul municipiului”, se mai arată în document.

Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

24 - VIZUALIZĂRI

Sursa
news.ro.

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button