horacredit.ro/ somproduct.ro
Info Utile

Eco-Lab Laslea – Ateliere interactive despre protecția mediului pentru copiii din ruralul sibian

Asociația Casa Naturii a organizat, între 23-28 august 2021, cu ajutorul Asociației Seneca – Ecologos și al voluntarilor, o săptămână de învățare prin științe aplicate și experimente practice despre surse de poluare, colectare selectivă a deșeurilor, circuitul materiei prime, economie circulară, pentru 40 de copii cu vârste între 6 și 17 ani din satele Laslea și Mălâncrav.

40 de copii cu vârste între 6 și 17 ani din satele sibiene Laslea și Mălâncrav au avut parte de o săptămână de învățare prin științe aplicate și experimente practice despre surse de poluare, colectare selectivă a deșeurilor, circuitul materiei prime, economie circulară.

Prin simularea unor procese naturale, chimice și tehnologice, prin utilizarea microscopului, crearea de hărtie reciclată, prin jocuri de rol și exerciții de imaginație, copiii au reușit să înțeleagă impactul uman asupra mediului înconjurător, importanța reciclării și a procesului de colectare selectivă. 

De asemenea, copiii au identificat probleme locale și soluții, au învățat cum să scrie o petiție și au decis să constituie un grup informal care va acționa prin exemplul propriu pentru a convinge vecinii să li se alăture în protejarea naturii.

Mai multe detalii puteți găsi în comunicatul anexat.

Proiectul Eco-Lab Laslea a fost organizat de Asociația Casa Naturii și finanțat prin Fondul Științescu Sibiu 4.2, fond implementat de Fundația Comunitară Sibiu, în parteneriat cu Romanian-American Foundation şi FFCR, împreună cu partenerii locali Visma Software, wenglor Romania, KeepCalling, BearingPoint, Continental Automotive Systems Sibiu, NTT Data, Gama IT, AT Arena 4.0, precum și donatori individuali.

Fondul Științescu este un program de finanțare pentru proiecte educaționale non-formale, care încurajează pasiunea pentru științe și tehnologie a copiilor și tinerilor de 6-19 ani.

 

 

19 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button