Stiri Naționale

Dorin Florea, primarul din Târgu Mureș, pus sub acuzare de DNA pentru fapte de corupție

horacredit.ro/somproduct.ro

Mai exact, edilul este acuzat de complicitate la uzurpare funcției cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, săvârșită în formă continuată (9.198 de acte materiale).

În același dosar, oamenii legii au dispus luarea măsurii controlului judiciar față de Sergiu Claudiu Maior, fost viceprimar al municipiului Târgu Mureș, la data faptelor consilier al primarului, pentru săvârșirea infracțiunii de uzurparea funcției, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, săvârșită în formă continuată (9.198 de acte materiale),

Procurorii au arătat în ordonanțele întocmite că, în perioada 9 martie 2016 – 29 iunie 2017, Sergiu Claudiu Maior a semnat 9.198 de ordine de plată ale Primăriei Târgu Mureș în ciuda faptului că acestea intrau în atribuțiile sale legale de serviciu, fiindu-i interzise de lege. „Interdicția a rezultat din incompatibilitatea stabilită de Agenția Națională de Integritate (ANI) și confirmată de instanță prin decizie definitivă la data de 1 martie 2016. Această împrejurare a avut ca efect pierderea de către Sergiu Claudiu Maior a dreptului de a ocupa o funcție sau o demnitate publică în următorii 3 ani”, arată DNA.
evomag.ro%20
După ce a demisionat din funcțiile de viceprimar și de consilier local, Sergiu Claudiu Maior a fost angajat de primarul Dorin Florea pe postul de consilier.

Mai mult, printre atribuțiile primite figura și aceea de a semna ordinele de plată, atribuție pe care Sergiu Claudiu Maior o îndeplinise și în calitate de viceprimar.

Concret, susțin procurorii, „în calitate de primar al municipiului Tîrgu Mureș, primarul Florea Dorin a emis două dispoziții (nr. 971/04.03.2016 și nr. 1838/24.06.2016) prin care, cu nerespectarea Legii nr. 176/2010, i-a creat lui Maior Sergiu Claudiu cadrul necesar să efectueze acte ce implică exercitarea prerogativelor de putere publică, cu toate că se afla sub interdicția anterior menționată”.

Sursa: realitatea.net

37 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button