Stiri Naționale

Cum vad viitorul tinerii din Romania

horacredit.ro/somproduct.ro

Jumatate dintre tinerii din „generatia de 18-29 ani” (aproximativ 1,3 milioane de oameni) considera ca pandemia coronavirusului isi va afecta planurile pentru viitor, potrivit unui sondaj al Institutului Roman de Sondare a Opiniei Publice (IRSOP).

Jumatate dintre tinerii din „generatia de 18-29 ani” (aproximativ 1,3 milioane de oameni) considera ca pandemia coronavirusului isi va afecta planurile pentru viitor, potrivit unui sondaj al Institutului Roman de Sondare a Opiniei Publice (IRSOP).

Chiar daca Guvernul promite marirea salariului net pana in anul 2025 cu 60% din salariu mediu net, acesta este factorul care ii nemultumeste pe tinerii din ziua de azi.

„Aproape doua treimi (60%) sunt convinsi ca pandemia va lasa cicatrici profunde, iar viata nu va mai fi la fel. Psihologii sociali spun ca evenimentele majore prin care trec tinerii cand cresc, aproximativ intre 18 si 24 de ani, isi definesc valorile si atitudinile pentru restul vietii. Daca se simt abandonati, vor fi neincrezatori fata de oameni si institutii toata viata „, se arata in sondajul citat de calculator-salariu.net.

Doar 55% sunt optimisti cu privire la sansele lor in viitor, in timp ce restul au sentimente mixte. Cu alte cuvinte, sunt nesiguri, spune acelasi sondaj.

Deocamdata, sanatatea (46%) si locurile de munca (32%), inclusiv formarea profesionala, sunt cele mai mari anxietati ale tinerilor romani. Tinerii doresc joburi bine platite si nu salariu minim brut pe economie. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, teama de a te imbolnavi va disparea, in timp ce ingrijorarile legate de locuri de munca si de cariera vor veni in primul rand, a spus IRSOP.

Acelasi sondaj a relevat ca majoritatea adultilor tineri (65%) au foarte putina incredere in politicieni, in timp ce 70% considera ca, peste 10 ani, viata in Romania va fi la fel sau mai rau. In acest moment, majoritatea tinerilor romani vad coruptia (30%), sanatatea (27%) si eradicarea saraciei (19%) ca urgente nationale primare.

Acelasi sondaj a relevat si faptul ca majoritatea adultilor tineri din Romania cred in proiectul UE: peste 80% (peste 2 milioane) isi doresc ca propriii copii sa traiasca intr-un stat membru al Romaniei.

Un numar de 712 tineri romani cu varste cuprinse intre 18 si 29 de ani au participat la sondaj in perioada 22-30 iunie 2020. Esantionul este reprezentativ pentru intreaga populatie tanara (18-29 ani) de 2,6 milioane in Romania.

35 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button