Life style

Cum te speli corect pe dinti

horacredit.ro/somproduct.ro

Periajul este recomandat zilnic, timp de 2 minute in fiecare dimineata, dar si seara inainte de culcare, astfel incat placa microbiana sa fie indepartata. Daca nu este indepartata, placa microbiana contribuie la formarea tartrului, dar si la dezvoltarea cariilor, precum si la aparitia bolii gingivale. Periajul dentar, dar si folosirea pastei de dinti cu fluor impiedica acumularea placii.

Inainte de periaj, folositi ata denatara, deoarece reprezinta o parte extrem de importanta a ingrijirii orale, iar folosirea acesteia este un aspect de avut in vedere. Ata dentara reuseste sa ajunga in spatiile inguste dintre dinti, acolo unde periuta de dinti nu poate ajunge. Tot ce va trebui sa faceti va fi sa rupeti o bucata de 30-45 de cm si sa o infasurati pe degetele aratatoare. Curatati fiecare dinte cu miscari usoare pentru a nu rani gingia. Conform artdentalstudio.ro folosirea regulata a atei dentare indeparteaza resturile de mancare si previne respiratia urat mirositoare, astfel incat sa nu existe risc de aparitie a placii.

Dupa folosirea atei dentare, trebuie sa va pregatiti periuta de dinti. Udati periuta si aplicati un strat subtire de pasta de dinti. Pasta de dinti trebuie aleasa in functie de nevoile voastre. Este indicat sa folositi pasta de dinti care contine fluor pentru ca ea va va proteja de carii si va preveni si tartrul in acelasi timp. Periajul trebuie inceput din, cu molarii superiori dintr-o parte a gurii si se continua in sensul acelor de ceasornic. Periati prin miscari scurte si circulare pentru aproximativ 20 de secunde. Schimbati pozitia periutei, intorcand capul periutei dinspre gingie inspre exteriorul dintelui, astfel incat perii sa mature suprafata dintelui.

Periati in sensul acelor de ceasornic si terminati cu molarii inferiori din partea cealalta a gurii. Periati in spatele incisivilor centrali superiori folosind capul periutei si orientati perii catre linia gingiei. Continuati  in jos pe suprafata fiecarui incisiv lovind usor si repetati de 2-3 ori, astfel incat curatarea sa fie completa. Periati partea de sus a dintilor si anume cea cu care muscati, a premolarilor superiori si inferiori, cu miscare circulara. Nu uitati sa periati limba, dar si interiorul obrajilor pentru ca si acestea pot contine particule alimentare, precum si placa bacteriana care determina respiratia urat mirositoare. Dupa periaj scuipati pasta de dinti in exces si apoi clatiti.

 

Cauți igiena dentara? Alege din oferta – ImportDirect.ro

Cauți igiena dentara? Alege din oferta -eMAG.ro

Cauți igiena dentara? Alege din oferta – Notino.ro

Cauți igiena dentara? Alege din oferta- Elefant.ro

Cauți igiena dentara? Alege din oferta- Vegis.ro

Cauți igiena dentara? Alege din oferta- Rangali.ro

Cauți igiena dentara? Alege din oferta- eVomag.ro

Cauți igiena dentara? Alege din oferta-CEL.ro

10 - VIZUALIZĂRI

Via
artdentalstudio.ro

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button