Diverse

Cum poti deveni apicultor si care sunt lucrurile de care ai nevoie pentru a da startul unei afaceri in apicultura?

horacredit.ro/somproduct.ro

Apicultura este o activitate cu o istorie foarte indelungata avand in vedere ca avem detalii foarte evidente despre faptul ca aceasta exista chiar si inainte de vremurile antice. Oamenii au inteles inca din cele mai vechi timpuri faptul ca mierea si produsele care provin de la albine sunt adevarate miracole pentru sanatate. Oricat de simple ar putea parea lucrurile intr-o prima etapa, realitatea este cat se poate de diferita. Pentru a fi un bun apicultor si pentru a avea parte de o afacere cat se poate de prospera, este necesar sa urmezi o serie de pasi destul de stricti, avand in vedere ca albinele trebuie intretinute cu foarte mare atentie. Daca ai luat decizia de a deveni apicultor, atunci cu certitudine esti deja la curent cu cateva dintre cei mai importanti pasi pe care ii ai de facut in aceasta directie.

Intretinerea stupilor de albine nu este o sarcina tocmai simpla daca avem in vedere faptul ca acestea necesita hrana speciala, medicamente speciale pentru tratarea unor boli specifice, insa simultan vei avea nevoie si de o serie de produse cu ajutorul carora sa extragi si sa depozitezi mierea in conditii optime. Pentru a putea pasi in domeniul apiculturii cu dreptul, am pregatit pentu tine cateva sfaturi cu privire la produsele de care ai nevoie pentru a putea desfasura aceasta activitate in mod corespunzator.

Centrifuga.

Unul dintre produsele de baza in apicultura este reprezentat de centrifuga, cu ajutorul careia se face extragerea mierii din fagure. In alegerea centrifugei, este esential sa tii cont de numarul de stupi de care dispui, astfel incat sa o poti alege pe cea adaptata nevoilor tale. Este adevarat ca in timp iti vei dori sa evoluezi, caz in care vei avea nevoie de o centrifuga mai mare pentru a putea extrage mierea in mod eficient.

Combinezonul apicol.

            Protectia este foarte importanta atunci cand lucrezi la stupi, motiv pentru care combinezonul apicol reprezinta de departe unul dintre cele mai eficiente moduri prin care te poti proteja de intepaturile albinelor. Alaturi de combinezonul propriu-zis, ve avea nevoie si de o masca apicola, care va proteja zona capului. Nu iti asuma niciodata riscuri atunci cand lucrezi cu albinele, pentru ca intepaturile acestora (mai ales daca sunt intr-un numar mare) pot fi fatale.

Afumatoare.

            Un alt produs cu o importanta majora este reprezentat de catre clasicele afumatoari al caror  rol, asa cum le spune si numele, este acela de a genera fum. Fumul face ca albinele sa nu mai fie la fel de agresive atunci cand lucrezi la stup, astfel ca iti vei putea desfasura activitatea in conditii mult mai sigure.

Ambalaje pentru depozitarea mierii.

            Nu in ultimul rand, este necesar sa te asiguri ca dispui in acelasi timp si de recipiente si ambalaje in care sa depozitezi mierea extrasa. Asa cum era de asteptat, calitatea mierii poate fi afectata de modul in care este depozitata, fapt pentru care este recomandat sa te asiguri ca alegi recipientele corecte.

27 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button