horacredit.ro/somproduct.ro
Life style

Cum alegi o masina de tocat multifunctionala pentru carne si zarzavaturi

Orice gospodina ar trebui sa aiba in bucatarie o masina de tocat eficienta, care sa ii usureze munca si sa optimizeze procesul de gatit si de preparare a diverselor tipuri de alimente. In principal, functia de baza a unui astfel de aparat este aceea de a toca carne, insa modelele noi si moderne vin la pachet cu o gama variata de accesorii ce vor reusi sa marunteasca legume, fructe si chiar sa umple carnati.

In comparatie cu masinile de tocat carne manual care erau folosite de bunicile noastre si de mame, variantele actuale sunt mult mai puternice, eficiente si chiar si usor de folosit. Ne ajuta si ne simplifica munca, fiindca singura noastra contributie este aceea de a introduce alimentele in interior, dupa care aparatul se va ocupa de restul. Si pentru ca pe piata exista o multime de modele de masini de tocat, dar si nevoile difera de la un client la altul, va trebui sa luati in calcul anumite aspecte despre care vom discuta in continuare.

In primul rand, trebuie sa luati in calcul puterea motorului. Exista variante cu putere mica, adica sub 1000 W, moderata cuprinsa intre 1000-1500 W si mare, de peste 1500 W. Daca vreti un aparat bun, prima categorie as exclude-o din start. Valoarea exprimata in Watti indica rapiditatea cu care aparatul poate procesa alimentele. In mod evident, si consumul enegetic va avea legatura cu puterea atinsa. Insa, tinand cont de rapiditatea cu care sunt procesate alimentele, nu ar trebui sa va faceti griji cu privire la acest aspect.

Viteza de operare este un alt indicat de care trebuie sa tineti cont si va putea fi reglata in functie de treptele de viteza din dotare. In prinicpiu, modelele puternice dispun de mai multe trepte de putere pentru a le putea adapta in functie de situatie.

Capacitatea de tocare a masinii se refera la cantitatea de alimente pe care o poate marunti intr-un singur minut. In acest sens, avem trei categorii: masini cu capacitate mica de sub 1.5 kg/min, capacitate medie intre 1.5 si 2 kg/min si mare peste 2 kg/min. In general, modelele cele mai performante reusesc sa marunteasca o cantitate de minim 1.5 kg. In plus, daca optati pentru o masina cu capacitate mare, va trebui sa tineti cont ca ea sa dispuna de cel putin doua trepte de viteza.

Accesoriile cu care masina vine la pachet determina gradul in care aceasta devine multifunctionala. Astfel, orice model bun ar trebui sa dispune de minim trei tipuri de site pentru o maruntire fina, medie ori grosiera.  In plus, masinile multifunctionale dispun de o gama ampla de accesorii pentru prepararea carnatilor de casa, cutite pentru maruntirea biscuitilor, accesoriu pentru pregatirea sucului de rosii sau alte accesorii pentru prelucrarea fructelor si legumelor. Mai mult decat atat, trebuie sa fiti atenti si la materialele din care sunt realizate accesoriile, fiindca este imperios necesar ca acestea sa fie de inalta calitate, pentru performante constante, dar si o buna rezistenta in timp. In general, o masina de tocat calitativa este dotata cu elemente din otel inoxidabil, acesta asigura o functionare igienica si sigura.

In ceea ce priveste fiabilitatea masinii trebuie sa puneti accent pe mentenanta si durabilitate. Fiti foarte atente ca aparatul sa aiba o constructie solida si sa ofere siguranta pe parcursul utilizarii. In plus, este recomandat sa dispuna de functie de blocare, pentru a nu permite dezasamblarea involuntara pe parcursul functionarii. Deopotriva, sunt necesare si piciorusele anti-alunecare ce asigura o buna stabilitate.

Daca doriti un aparat eficient si rezistent pe care sa il folositi pe termen lung, aveti in vedere ca acesta sa detina o carcasa din metal sau macar cu finisaje din inox. Acestea ofera o rezistenta mult mai mare decat modelele realizate exclusiv din plastic, facand fata excelent eventualelor socuri.

Cauți masina tocat electrica? Alege din oferta eMAG.ro

Cauți masina tocat electrica? Alege din oferta Cel.ro

Cauți masina tocat electrica? Alege din oferta Badabum.ro

Cauți masina tocat electrica? Alege din oferta eVmag.ro

Cauți masina tocat electrica? Alege din oferta ITGalaxy.ro

Cauți masina tocat electrica? Alege din oferta Vexio.ro

 

8 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button