Judetul Mures

Crucea Roșie donează echipamente pentru centrele de vaccinare din Tg.Mureș

horacredit.ro/somproduct.ro

Primăria Târgu Mureș a primit de la Crucea Roșie Română – filiala Mureș, o donație în valoare totală de peste 15 mii de lei, care conține 2000 de măști 3 pliuri, 200 măști FFP3, 50 combinezoane, 20 viziere, 5 cutii de mănuși UF, câte 50 de litri de dezinfectant pentru mâini și pentru suprafețe.

Produsele au fost distribuite centrelor de vaccinare din municipiu.

Directorul filialei Mureș a Crucii Roșii, Magda Bercea:

Noi am primit mai multe donații de când a început pandemia, pe partea aceasta de protecție și dezinfectanți foarte mulți și, în general, la început au fost pentru spitalele COVID și suport COVID, după aceea au început să intre și centrele de vaccinare în atenția noastră. Știind că aceste centre sunt susținute de primării, știam că este foarte greu și ne-am gândit că le-ar prinde bine niște materiale de protecție, măști cu 3 pliuri, măști FFP 3, combinezoane, dezinfectanți, mănuși.

Viceprimarul Târgu Mureșului, Portik Vilmos, a arătat că donația este bine venită, în condițiile în care se încearcă să se facă economii la buget:

Orice fel de ajutor care vine pentru a combate pandemia este bine venit. De exemplu, acolo măștile FFP3 nu erau atât de multe, acela este poate cel mai mare ajutor. Fiind într-o situație financiară în care trebuie să ne uităm la fiecare bănuț cum îl cheltuim, o donație de aproape 15.000 de lei este una consistentă, nu va mai trebui să cumpărăm acele echipamente din banii publici.

La nivelul Municipiului Târgu Mureș au fost aprobate cinci centre de vaccinare din care, în acest moment, în trei locații se desfășoară procesul de vaccinare: Centrul Cultural Mihai Eminescu, Sala de sport a Școlii Gimnaziale Tudor Vladimirescu și Casa de Oaspeți a Primăriei de la Complexul de agrement Mureșul.

În aceste centre își desfășoară activitatea 20 de medici, 65 de asistente medicale și 15 persoane ca personal auxiliar.

35 - VIZUALIZĂRI

Sursa
radiomures.ro

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button