Stiri Locale

CONSILIERUL OPREAN PETRU, ÎN CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

horacredit.ro/somproduct.ro

OPREAN PETRU _sighisoara (FILEminimizer)Petru Oprean, consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Sighișoara, județul Mureș, este acuzat că s-a aflat în conflict de interese administrativ.

„În calitate de consilier local a participat la deliberarea și adoptarea a două Hotărâri ale Consiliului Local Sighișoara prin care s-a acordat scutirea de la plata impozitului pe clădiri și a accesoriilor aferente pentru anul 2013, respectiv anul 2014, pentru o clădire pe care Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” – Filiala Sighișoara o deține. De asemenea acesta a participat şi la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local prin care s-a acordat scutirea de la plata impozitului pe clădiri pentru anul 2015, la aceeași clădire deținută de Asociaţia. Astfel, prin adoptarea acestor hotărâri, Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” – Filiala Sighișoara (persoană juridică de drept privat în cadrul căreia deține calitatea de membru fondator și funcția de vicepreședinte) a fost scutită pe durata a trei ani de la plata impozitului pe clădirea în care îşi are sediul”, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate.

Consilierul local a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, precum și dispozițiile art. 75, lit. b) şi f) din Legea nr. 393/2004.

Petru Oprean a transmis ANI un punct de vedere scris în această privinţă.

Sursa: VOCEA TRANSILVANIEI

93 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button