Stiri Naționale

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor, raport de respingere a OUG de creştere etapizată a alocaţiilor

horacredit.ro/somproduct.ro

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților a adoptat marţi un raport pentru respingerea ordonanţei de urgenţă care vizează creşterea etapizată a alocaţiilor pentru copii. Camera Deputaţilor va vota în plen miercuri acest proiect de lege, în calitate de for decizional.

Au fost două voturi „împotrivă„ ale PNL, două abţineri de la USR, iar restul membrilor Comisiei au votat pentru raportul de respingere a OUG.

Senatul a adoptat marţea trecută, 11 august, proiectul de lege care prevede respingerea ordonanţei de urgenţă privind creşterea etapizată a alocaţiilor pentru copii.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat, la finalul şedinţei de guvern din 29 iulie, că, la 1 septembrie, copiii vor primi mărite alocaţiile aferente lunii august.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani vor primi 185 de lei, iar cei de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, dacă au dizabilităţi, vor primi 369 de lei. Alte patru creşteri, cu câte 20 la sută, sunt prevăzute în 2021 şi 2022.

În cazul în care și Camera Deputaților respinge OUG iar președintele promulgă proiectul, guvernul va trebui să găsească resurse pentru dublarea alocațiilor, așa cum prevede legea adoptată deja de Parlament și promulgată de președinte.

 

Până la acel moment, OUG emisă de guvern își produce efectele, deci alocațiile pentru copii vor crește cu 20%.

35 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button