Stiri Naționale

Chipsurile, margarina, popcornul și supele la plic pentru microunde INTERZISE în România!

horacredit.ro/somproduct.ro

Margarina, chipsurile, popcornul pentru microunde și supele la plic ar urma să fie interzise în România, ca urmare a unei legi USR, care a trecut de Parlament pe 28 iulie. Totul ar urma așadar să se schimbe începând cu 1 aprilie 2021.

Inițiatorul acestei legi este medicul Adrian Wiener, senator din partea Uniunii Salvați România (USR), care va candida și la Primăria Arada în acest an.

Conform textului legislativ, ar urma să fie interzise la comercializare produsele alimentare cu conținut masiv de acizi trans, responsabili pentru creșterea explozivă a unor boli foarte grave, care crează mari probleme românilor.

Printre produsele care ar urma să dispară de la raft se numără margarina, supele la plic, pungile de popcorn pentru microunde și chipsurile. care sunt adevărate “bombe” pentru organismul uman. Rămâne de văzut care dintre chipsuri pentru că este greu de crezut că toate.

Ce spune medicul care a inițiat această lege

Proiectul de lege, inițiat de USR, implementează și în România directivele Uniunii Europene privind limitarea conținutului de acizi grași trans sintetici, care nu sunt de proveniență naturală. Legea urmează să fie promulgată și de președintele Klaus Iohannis.

”Aceste uleiuri se găsesc în principal în produsele alimentare procesate, contribuind la o textură și consistență mai dezirabilă a acestora, prezervarea proprietăților la încălziri repetate și prelungind timpul de valabilitate. Exemple de produse în care se regăsesc AGTN: popcorn pentru microunde, creme tartinabile, biscuiți, torturi preambalate, margarine, produse preparate termic prin prăjire, supe (inclusiv concentrate la plic), sosuri, cereale preambalate, napolitane, chipsuri, uleiuri vegetale solidificate tehnologic”, a declarat Adrian Wiener.

Produsele alimentare cu acizi grași trans reprezintă unul dintre motivele pentru care oamenii se îmbolnăvesc de diabet, boli cardiovasculare, cancer, obezitate și Alzheimer.

În ce condiții firmele își vor mai putea comercializa totuși acest tip de produse

Pentru a reduce costurile de producție, firmele care fabrică astfel de alimente folosesc masiv acizi grași trans fie sintetici, fie de origine vegetală, în locul celor de origine animală. Aceștia sunt  extrem de toxici pentru organism.

Produsele cu acizi grași trans sunt extrem de utilizate în România pentri că sunt mai ieftine, iar oamenii nu sunt conștienți de cât de periculoase sunt de fapt acestea.

Pentru a putea totuși comercializa mai departe unele dintre aceste produse, producătorii din industria alimentară vor fi obligați să-și modifice rețetele. Dacă nu, vor fi interzise. Conținutul de AGT (acizi grași trans) nu va trebui să depășească 2 grame/100 grame de grăsime din conținut.

Legea adoptată de Parlamentul României se va aplica și pentru produsele de import.

 

Rulada cu banane si Nutella

15 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button