Home StiriStiri Locale Caz incredibil de CORUPTIE petrecut în noaptea de 1 mai 2010, Sighisoara.

Caz incredibil de CORUPTIE petrecut în noaptea de 1 mai 2010, Sighisoara.

de Mafia din POLITIA SIGHISOARA
13 views

POLITIA _SIGHISOARATraian Rus, ofiter al Serviciului de Interventie Rapida (SIR) Mures agresat atât verbal, cât si fizic, cu un cutit, de Florin Stoica, poreclit „Banu”, un cunoscut personaj din lumea interlopa sighisoreana.

Chemati la fata locului tocmai de atacator, care acuza ca a fost batut de cel pe care l-a amenintat cu un cutit, politistii au demarat o ancheta. Dupa declaratiile de rigoare si strângerea probelor, oamenii legii l-au condus acasa pe cel care i-a chemat. În judetul Sibiu, folosind masina politiei.

Rascolit de amintiri, l-a atacat pe cel care l-a arestat!

Se parea ca seara de sâmbata, 1 mai, va fi una lipsita de incidente pentru Traian Rus, ofiter cu pregatirea si interventia în cadrul SIR Mures, aflat în timpul liber, împreuna cu câtiva amici, într-un local situat în zona centrala a municipiului Sighisoara.

Doar se parea, pentru ca la un moment dat, în jurul orei 23.30, în local si-a facut aparitia Florin Stoica, personaj cunoscut în lumea interlopa sighisoreana, care l-a reperat pe ofiterul SIR si si-a amintit ca acesta a participat, în urma cu doi ani, la o operatiune soldata cu arestarea sa.

De aici si pâna la scandal a fost un singur pas. „Desi erau de fata mai multe persoane, „Banu” a început sa înjure si sa-l ameninte cu moartea atât pe Traian Rus, cât si pe familia acestuia.

Dând dovada de mult calm, Traian Rus a reusit sa îl faca pe Florin Stoica sa iasa în afara localului, fara incidente. Acolo însa individul a reînceput sa înjure.

Vazând ca vorbele urâte n-au efect asupra ofiterului, a scos un cutit mare si a început sa-l agite prin aer, amenintând ca-l va folosi si-i va taia gâtul”, a declarat, sub protectia anonimatului, unul din martorii la întâmplare. „La un moment dat, „Banu” a facut un pas înainte catre Traian Rus, care s-a ferit de cutit si a respins atacul.

Agresorul s-a speriat, a scapat cutitul si a fugit, disparând în întuneric”, a adaugat acelasi martor.

S-a întors cu politia si fata plina de sânge.

Versiunea a fost confirmata de un al doilea martor, care a marturisit, de asemenea, sub protectia anonimatului, ca a asistat la scena din afara clubului. „Dupa ce a scapat cutitul, Florin Stoica a fugit spre masina unui amic, cu care a plecat”.

Într-o culme a tupeului, unul dintre cei mai temuti interlopi din oras, respectiv „Banu”, apeleaza la politie declarând ca a fost batut de Traian Rus.

Cu fata plina de sânge, în fata politistilor veniti la fata locului, Florin Stoica nu s-a sfiit din nou sa înjure si sa-l ameninte cu moartea pe Traian Rus. La fel de ciudat, am aflat ca Florin Stoica a refuzat internarea în spital, ba mai mult, a depus plângere împotriva lui Traian Rus pentru vatamare corporala, cu toate ca acesta nu l-a lovit”, au declarat martorii.

Sa fie vorba despre o razbunare împotriva ofiterului SIR Mures pentru faptul ca a avut „ghinionul” de a participa, în 2008, la arestarea lui Florin Stoica?

Oare de ce în plângerea de la politie interlopul nu a mentionat si faptul ca a folosit si un cutit de mari dimensiuni, care a si fost gasit ulterior si ridicat de catre ogranele de ancheta de la fata locului?

Politistii, transformati în taximetristi de ocazie.

Totodata, martorii sustin ca politia nu numai ca nu a luat nicio masura împotriva scandalagiului, tolerând toate dejectiile verbale ale acestuia, ci a preferat sa… îl conduca pe cutitar la domiciliu.

Aflat la aproximativ 20 de kilometri de Sighisoara, în localitatea Saros pe Târnave din comuna Dumbraveni, situata în judetul Sibiu. „Politistii au ignorat, se pare cu buna stiinta sau urmând ordinul cuiva, faptul ca nu au voie sa iasa cu masina din dotare din judet fara sa anunte Inspectoratul de Politie Judetean Mures”, a precizat acelasi martor.

Deplasarea a avut loc în intervalul orar cuprins între orele 2 si 3”, lucru aflat în urma investigatiilor noastre. Totodata, am reusit sa aflam si numele celor doi oameni ai legii care, folosind masina din dotare, au facut pe taximetristii pentru scandalagiul care terorizeaza de opt ani municipiul Sighisoara: seful Biroului Investigatii Criminale din cadrul Politiei municipiului Sighisoara, comisar sef Liviu Muntean si agentul sef adj. Emil Bacisor.

„Este incredibil si umilitor sa vedem cum politistii se transforma în taximetristi pentru individul acesta certat cu legea si cu normele civice, aceeasi politisti care în decursul timpului au fost înjurati, amenintati si chiar agresati de temutul „Banu”, au declarat mai multi cetateni când au aflat ce s-a întâmplat.

„De ce respectivii politisti l-au condus acasa si oare despre ce au discutat pe drum? Oare le e frica de acest „Banu”? De ce nu l-au condus acasa si pe colegul lor vizat de scandalagiu sau pe alti cetateni cinstiti care de-a lungul anilor au fost agresati de Florin Stoica?”, s-au întrebat retoric cetatenii interpelati de noi.

Liviu Muntean, prudent în declaratii!

Contactat telefonic, seful Biroului Investigatii Criminale din cadrul Politiei municipiului Sighisoara, comisarul sef Liviu Muntean, a fost extrem de rezervat în a oferi detalii despre incident, spunând ca e vorba despre o problema complexa care trebuie discutata cu purtatorul de cuvânt al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Mures. „Nu pot sa va spun nimic, problema e prea complexa. Va rog sa vorbiti cu purtatorul nostru de cuvânt”, a declarat Liviu Muntean.

Cine e Florin Stoica?

Florin Stoica este un client vechi al Politiei Sighisoara, cunoscut pentru numeroasele scandaluri pe care le-a generat în decursul anilor în aproape toate localurile din centrul municipiului de pe malul Târnavei, precum si pentru implicarea în „afaceri” de proxenetism si în numeroase scandaluri si alte incidente încheiate cu acte de violenta. Iar acestea nu au fost deloc putine. Dimpotriva. Potrivit unor surse din interiorul Politiei Sighisoara, incidentele au loc frecvent, chiar saptamâna trecuta patronul unui local depunând plâgere împotriva lui Florin Stoica, acuzat ca a batut cu cruzime mai multe tinere. Coincidenta bizara, care ar trebui sa dea serios de gândit oamenilor legii, majoritatea celor care au depus de-a lungul timpului plângeri împotriva lui Florin Stoica si-au retras mai devreme sau mai târziu declaratiile, astfel încât acesta a scapat mereu „basma curata”.

A amenintat cu moartea doi procurori.

Totodata, este arhicunoscut episodul petrecut în anul 2008, când Florin Stoica s-a urcat în Turnul cu Ceas din Cetatea Medievala Sighisoara, amenintând ca îsi da foc. Putini cititori cunosc un amanunt destul de important si anume ca procurorul Simion Oprea, cel care a instrumentat cazul, a fost amenintat cu moartea, atât el cât si sotia sa Elena, tot procuror, acestia fiind paziti, 24 de ore din 24, timp de câteva luni, de un echipaj special al politiei. În urma incidentului din Turnul cu Ceas, când era sa dea foc unei cladiri din Patrimoniul UNESCO, Florin Stoica a fost condamnat la închisoare pentru o perioada de doi ani si patru luni, reusind sa fie eliberat conditionat înainte de termen. Dar, ca de obicei, pentru amenintarile cu moartea si ultrajul împotriva procurorilor Oprea, acestuia nu i s-a întâmplat nimic, fiind achitat de instanta de judecata. Între timp sotii Oprea s-au pensionat, dar cu siguranta nu au uitat ce li s-a întâmplat.

Record de achitari… De ce oare?

Un alt detaliu interesant este legat de faptul ca majoritatea dosarelor în care Florin Stoica avea calitatea de acuzat au trecut prin mâna aceluiasi judecator din cadrul Judecatoriei Sighisoara, Vasile Aenoaei, acestea fiind solutionate cu achitarea interlopului, fiind considerat nevinovat în opinia judecatorului. Exceptia a facut-o incidentul din 2008 de la Turnul cu Ceas, când faptele au fost mai mult decât evidente, astfel încât Florin Stoica a ajuns în spatele gratiilor. De asemenea, din cercetarile noastre reiese faptul ca Vasile Aenoaei ar fi originar din localitatea Saros pe Târnave, unde a fost coleg de scoala cu Florin Stoica… o coincidenta nefericita, probabil, pentru cetatenii din Sighisoara.

„Am fost agresat verbal de Florin Stoica, în interiorul localului din Sighisoara si apoi afara, unde a încercat sa foloseasca un cutit împotriva mea. I-am respins atacul împingându-l, versiunea mea fiind sustinuta de înca sase declaratii de martori care au fost depuse la politie.” – Traian Rus, ofiter, Serviciul de Interventie Rapida Mures

 

You may also like

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments