Life style

Cauzele aparitiei lordozei, simptome si tratament

horacredit.ro/somproduct.ro

Durerea musculara, in special in zona lombara, sau in zona gatului si pe partea din spate a trunchiului superior poate fi efectul si chiar cauza unei afectiuni numita lordoza. Aceasta se manifesta prin curbura exagerata care se formeaza la nivelul coloanei vertebrale, in special in zona lombara, dar poate fi localizata si in zona cervicala. Principalele cauze ale lordozei sunt postura incorecta, mostenirea genetica, alte afectiuni sau trauma. Majoritatea pacientilor nu necesita tratament de specialitate, un corset medical poate fi suficient.


Corset lombar elongatie pentru afectiuni lombare ATB – eMAG.ro

Cumpara Corset lombar elongatie pentru afectiuni lombare ATB de la eMAG! 


Pentru stabilirea diagnosticului de lordoza medicul va examina pacientul , va recomanda la nevoie efectuarea unui CT sau RMN si va nota istoricul familial si medical. Lordoza afecteaza persoanele de orice varsta, inclusiv copiii, insa diverse afectiuni sau factori precum sedentarismul sau postura incorecta pot credste riscul de aparitie a acestei probleme. Daca simtomele sunt accentuate, medicul va prescrie medicamente pentru reducerea durerii si inflamatiei, kinetoterapie, scaderea in greutate suplimente alimentar si purtarea unui corset medical pentru corectarea posturii, rareori se recomanda interventia chirurgicala.

Prentru a reduce riscul de aparitie a lordozei se recomanda exercitii fizice, o greutate corporala in limite normale, pastrarea unei posture corecte si evitarea statului prelungit in pozitia de sezut.

9 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button