horacredit.ro/
Judetul Mures

Caravana mobilă de donare de sânge, Blood Network, a ajuns la Târgu Mureș

Caravana mobilă de donare de sânge, Blood Network, a ajuns la Târgu Mureș. Zeci de tineri au primit un bilet la Untold

Zeci de tineri care au donat sânge au primit un bilet pentru o zi la festivalul Untold. De obicei, vara scade numărul donatorilor, dar este nevoie permanent de sânge.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Târgu Mureș s-a mutat în centrul orașului. Aici au poposit și cei cu campania Blood Network, iar zeci de tineri au venit încă de la primele ore ale dimineții pentru a dona sânge, salvând astfel viața oamenilor.

Marinela Lazăr, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Târgu Mureș”De sânge este nevoie în orice perioadă a anului. Nu trebuie să se țină cont de grupa sanguină pe care o are. Orice grupă este importantă, trebuie să știe doar că este un gest extraordinar. Aceste campanii își aduc aportul la sângele pe care îl distribuim spitalelor. Ele sunt acțiuni sporadice, deoarece nu putem să asigurăm același condiții ca și la un centru fix.”

Campania de donare de sânge a fost lansată de organizatorii UNTOLD. Astfel, cei care donează sânge pot obține bilete gratuite la festival, în schimbul acțiunii de donare.

Raul Tătar”Din câte știu este foarte mare nevoie de sânge și nu prea merge lumea să doneze. Este a doua oară când donez. Din cauza pandemiei nu am mai putut să donez. Sunt fan Untold, primești o motivare. E fain festivalul.”

Rodica Szasz: ”E bine. Ar trebui toți să învățam să venim, să ajutam. Pe lângă că ne facem bine ajutăm și pe alții. Ajutăm și pe alții și ne ajutăm și pe noi. Ne mai curățam sângele. Este o inițiativă, văd că mulți tineri au venit și e mișto.”

Blood Network se desfășoară până în 5 septembrie în toate centrele de transfuzii din țară. Caravana mobila va fi prezentă în 11 orașe mari din România. La Târgu Mureș, centrul mobil îi așteaptă pe donatori și duminică până la ora 14.

12 - VIZUALIZĂRI
Sursa
stirileprotv.ro

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button

Sa detectat o extensie AdBlock

Avem nevoie de bani pentru a intretine acest site, Iar acesti bani aproape in toatalitate provin din publicitatea online. Daca doriti sa ajutati acest site, dezactivati AdBlocker. Multumim