horacredit.ro/somproduct.ro
Info Utile

Căpușele sunt mai periculoase decât credeți

Știați că acele organisme, pe care probabil le considerăm inofensive, ne pot crea mari probleme, mai ales în sezonul cald? De fiecare dată când ieșim în parc, la picnic, când mergem în drumeții, sau grădinărim în fața casei, în iarbă se poate ascunde un pericol nebănuit: căpușele.
Dar înainte să ne bucurăm de toate aceste activități, este indicat să ținem cont de câteva aspecte, dacă vrem să ne ferim de complicațiile pe care le pot transmite aceste organisme parazite.
Astfel, pe lângă boala Lyme, căpușele mai pot transmite și encefalita de căpușe, o boală infecțioasă mai puțin cunoscută, pentru care, din păcate, nu există un tratament specific. Afecțiunea se transmite prin mușcătura căpușei infectate cu virusul encefalitei de capușă și se manifestă în două etape.
Prima fază este cea viremică, cu simptome asemănătoare gripei: febră moderată, oboseală, dureri musculare, dureri de cap, timp de 2 până la 7 zile. A doua fază este cea neurologică, iar simptomele sunt mai grave: febră mare, greață, amețeli, vărsături, dezorientare. Primele semne pot apărea în 7-14 zile de la mușcătură și persistă de la 2 la 7 zile.
Ce putem face pentru a ne proteja și a evita infectarea? Ne putem adresa medicului de familie pentru a solicita informații suplimentare sau putem accesa www.desprecapuse.ro, două surse din care putem afla mai multe despre opțiunea vaccinării. În plus, ar trebui să ținem cont de câteva recomandări când ieșim în natură. E bine să ne ferim de zonele unde căpușele sunt prezente, să purtăm bluze cu mânecă lungă și pantaloni lungi și să ne verificăm regulat de căpușe. De asemenea, e indicat să avem la îndemână spray anti-insecte și pensetă, dar totodată și să ne informăm care sunt zonele cu risc ridicat de infecție.​
Articol susținut de Pfizer

11 - VIZUALIZĂRI

Sursa
DespreCapuse.ro

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button