Stiri Locale

CAMPANIE ELECTORALA: A început reabilitarea blocului de pe str. Dumbravei nr 2!

CAMPANIE ELECTORALA:

horacredit.ro/somproduct.ro

A început reabilitarea blocului de pe str. Dumbravei nr 2, bloc cu condiții improprii pentru locatari și vecinătate, printr-un proiect european.

În cadrul proiectului strategic ,,Mainstream Sighișoara – investiție europeană pentru incluziunea socială”, au început, săptămâna aceasta, lucrările de reabilitare a blocului de pe str. Dumbravei nr 2, bloc în care în momentul de față locuirea se face în condiții improprii care afectează și locuitorii din zonele învecinate.
Investiția beneficiază de finanțare nerambursabilă europeană asigurată din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară 4 – Incluziunea socială și combaterea sărăciei, proiectul fiind demarat în august 2017.
Lucrările propuse prin proiect prevăd : anvelopare clădire, montare ferestre – din tâmplărie PVC cu geam termopan, termoizolația si hidroizolația terasei blocului, reparații și reabilitare grupuri sanitare pe cele 5 nivele și înlocuire conducte de apă și canalizare, reparații balustradă și scări interioare, amenajare rampă de acces pentru persoane cu dizabilități, realizarea unei centrale termice de scară, boiler pentru apă caldă, dotarea camerelor cu calorifere , realizarea branșamentelor de gaz, electricitate, canalizare și apă potabilă și igienizarea terenului aferent blocului.
În cadrul procesului de reabilitare a blocului și implicit de îmbunătățire a condițiilor de locuit, se va avea în vedere să se folosească și alternative ecologice și autosustenabile și se vor elimina din procesul de consum lemnele pentru încălzirea locuințelor astfel încât vor scădea emisiile de gaze cu efect de seră.
Blocul a fost ridicat între anii 1976-1977, cu scopul de a adăposti persoane rămase fără locuință în urma indundațiilor provocate de revărsarea râului Târnava Mare. Este compus din 75 de camere, cu o suprafață de circa 10 mp fiecare, și grupuri sanitare comune pe fiecare nivel. Deoarece nu este conectat la rețeaua de gaze naturale și nici la rețeaua de apă potabilă, locuirea se face în condiții improprii, care afectează și zonele învecinate.

 

 

 

57 - VIZUALIZĂRI

Sursa
Municipiul Sighisoara

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button