horacredit.ro/somproduct.ro
Stiri Locale

Campania electorală 2020: S-a semnat autorizația de construire pentru Consolidare și restaurare Zid Cetate Sighișoara – Tronson 7

Campanie electorala primar 2020

S-a semnat autorizația de construire pentru Consolidare și restaurare Zid Cetate Sighișoara – Tronson 7

Primarul municipiului Sighișoara Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean a semnat Autorizația de construire pentru Consolidare și restaurare Zid Cetate Sighișoara- Tronson 7, porțiunea de zid din spatele Bisericii Romano-Catolice.

Demersurile pentru realizarea acestor lucrări au început în anul 2016, acestea necesitând obținerea mai multor avize.
În acest moment a fost demarată procedura de atribuire a lucrărilor.

Consolidarea și restaurarea Zid Cetate Sighișoara- Tronson 7 prevede înlocuirea elementelor pentru zidărie utilizând materiale cu proprietăți cât mai apropiate de cele din zidăria originală din punct de vedere al formei, dimensiunilor și al proprietăților mecanice. Se obține astfel refacerea continuității zidăriei pe traseul fisurii/crăpăturii/dislocării.

Fundația existentă necesită subzidire iar pentru efectuarea acestor lucrări zidul se va sprijini în prealabil, potrivit documentației. Porțiunea de zid prăbușită se va desface(inclusiv fundațiile) împreună cu capete din zidul prăbușit pentru a elimina efectele colapsului asupra segmentelor adiacente. Acestea se vor reface din blocuri de piatră folosind mortar special cu proprietăți cât mai apropiate de cele din zidăria original din punct de vedere al formei, dimensiunilor și al proprietăților mecanice.

Conform studiului geotehnic, degradările zidului sunt cauzate de scurgerea și colectarea defectuoasă a apelor pluviale și din acest motiv ca amenajări exterioare se va interveni la sistematizarea verticală, consolidarea terasamentelor și amenajarea zonelor adiacente în vederea eliminării umidității ce afectează zonele inferioare ale zidurilor.

44 - VIZUALIZĂRI

Sursa
Municipiul Sighisoara

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button