Stiri Naționale

Cădere colosală pentru WhatsApp: milioane de utilizatori au migrat către Signal sau Telegram.

horacredit.ro/somproduct.ro

Exodul utilizatorilor WhatsApp către Signal sau Telegram a continuat şi în ultimele zile, iar Facebook încearcă să-şi apere produsul, inclusiv prin reclame de o pagină în ziare.

De când a comunicat noua politică de utilizare şi a început exodul utilizatorilor, WhatsApp a încercat prin mai multe mijloace să-i convingă să nu plece. A început cu mesaje în reţelele sociale ale companiei şi a continuat cu postări personale ale mai multor executivi Facebook, care au încercat să arate câtă intimitate oferă WhatsApp.

Exodul a continuat, iar următoarea mutare a WhatsApp a fost promovarea aceloraşi mesaje în ziare, acţiune care se întâmplă deja în India. Compania americană a cumpărat reclame de dimensiunea unei întregi pagini, prin care încearcă să comunice aceleaşi mesaje ca şi pe reţelele sociale.

India este cea mai mare piaţă pentru WhatsApp şi una dintre cele vizate direct de noile clauze privind gestionarea datelor. În India, WhatsApp are un serviciu de shopping, iar datele personale generate de cumpărături şi plăţi sunt printre cele care vor ajunge la Facebook pentru a fi folosite pentru targetarea reclamelor.

În urmă cu câteva zile, WhatsApp a anunţat că va amâna aplicarea noilor politici de intimitate. Acestea vor intra în vigoare din 15 mai, în loc de 8 februarie, compania americană sperând că apele se vor linişti până atunci.

Între timp, un număr de utilizatori de ordinul cel puţin al zecilor de milioane se pare că au decis să folosească alt serviciu de comunicare în locul WhatsApp, marii beneficiari fiind Telegram şi Signal.

Telegram a numărat şi peste 25 de milioane de utilizatori noi pe zi, de când WhatsApp a anunţat noile clauze, iar Signal abia duminică a rezolvat o problemă de funcţionare generată de afluxul mare de utilizatori noi.

Partajarea Datelor WhatsApp Cu Facebook Devine Obligatorie

Facebook va avea acces la o serie întreagă de informaţii colectate de WhatsApp, de la datele tranzacţiilor realizate de cei care vor face cumpărături, la cele de identificare ale device-urilor şi IP-urile utilizatorilor.

Nu vei mai putea folosi WhatsApp din 8 februarie dacă nu ești de acord să colecteaze:

 • Numărul dvs. de telefon pe care l-ați folosit pentru a crea un cont
 • O evidență a persoanelor cărora le scrieți sau pe care le apelați
 • Sa veda mesajele private și sa asculte apelurile
 • Sa distribuie locațiile pe Facebook
 • Fotografia dvs. de profil și informațiile despre profil
 • Numerele de telefon ale contactelor dvs. WhatsApp
 • Sa colecteze informații despre activitatea dumneavoastră ex: site-uri accesate, durata apelurilor pe  Tel/WhatsApp / Facebook etc.
 • Date despre tranzacții bancare  și plăți
 • Informații despre locație
 • Informații despre dispozitivul dvs., cum ar fi modelul, sistemul de operare și rețeaua mobilă, aplicati folosite
 • Alte informații, inclusiv adresa dvs. IP, informații despre funcționarea dispozitivului și identificatori

 

29 - VIZUALIZĂRI

Sursa
News.ro

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button