Stiri Naționale

BOR: “Nu vom mai accepta închiderea bisericilor! Suntem autonomi față de stat”

horacredit.ro/somproduct.ro

Înaltpreasfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a avut o nouă declarație dură la adresa autorităților publice. Acesta spune că credincioșii nu vor mai accepta închiderea bisericilor, așa cum au făcut-o în perioada sărbătorilor pascale.

După ce în ultimele zile prelatul a fost într-un conflict public cu autoritățile locale centrale, ÎPS Teodosie a declarat la Sinteza Zilei că credincioșii au fost discriminați și marginalizați, iar acest lucru nu se mai poate repeta.

De asemenea, ținerea credincioșilor în afara bisericilor este considerată de către Teodosie drept o sursă de posibilă îmbolnăvire în rândul oamenilor, iar acest lucru este grav în contextul pandemiei de coronavirus.

 

ÎPS Teodosie amenință: “Biserica are autonomie față de stat. Credincioșii nu vor mai accepta închiderea bisericilor!”

“Credincioșii s-au simțit discriminați și marginalizați. Nu puteam să îi țin afară pe credincioși pe 25, la Sfânta Ecaterina. Cum ne vor autoritățile sănătoase dacă ne țin în frig? E la mintea cocoșului că dacă ții un om afară îl expui la o serie de îmbolnăviri, mai ales la plămân, cel care este acum atacat de coronavirus.

Da, unii credincioși s-au simțit discriminați. Unii dintre ei au propus să ducem icoanele în mall și să ne închinăm acolo, dacă în biserică nu avem voie. Nu mai închidem bisericile! Ele trebuie să rămână deschise, acolo este locul nostru!

Credincioșii nu vor mai accepta închiderea bisericilor, pentru că aceasta le aduce tristețe. Un om fericit este mai sănătos. Noi trebuie să rămânem cu autonomia noastră, biserica are autonomie față de stat. Ne-a fost încălcat dreptul la libertate religioasă, iar acest lucru nu mai poate fi să se întâmple”, a declarat ÎPS Teodosie Petrescu la Sinteza Zilei.

18 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button