Stiri Locale

BOGDAN BURGHELEA: „VENIM SĂ CONSTRUIM, NU SĂ DĂRÂMĂM!”

horacredit.ro/somproduct.ro

Bogdan Burghelea_1Administrarea bună a unui oraș nu stă doar în mâinile unui primar, ci și a consilierilor locali. Tocmai de aceea este foarte important să fim atenți și la listele de consilieri, atunci când vom vota! Bogdan Ioan Burghelea se află pe lista de consilieri pe care cei de la Uniunea Independentă pentru Sighișoara ne-o propune. Bogdan este de 16 ani avocat, are trei băieți și crede că în Consiliul Local Sighișoara lipsește o consiliere normală, echilibrată și corectă cu privire la aspectele juridice. Toate acestea, evident, au repercusiuni asupra sighișorenilor. Problema plecării tinerilor din oraș, lipsa de încredere a oamenilor în politicieni, dar și atmosfera anostă a Sighișoarei l-au determinat să se implice activ în administrarea orașului.

„Am preferat să rămân în Sighișoara” 

Reporter: Ce înseamnă Sighișoara pentru dumneavoastră?

Bogdan Ioan Burghelea: Sighișoara este orașul în care am crescut, în care am mers la școală. Sună, poate, stereotip, dar până la urmă, aici am trăit de când mă știu. Cunosc fiecare colțișor al acestui oraș. Practic, eu nu am lipsit din Sighișoara decât acei cinci ani în care am fost la facultate. Sincer, am avut oferte să lucrez în alte orașe mai mari, dar am preferat să rămân în Sighișoara. Este un oraș liniștit!

Reporter: Cum ar trebui să fie Sighișoara astfel încât să fiți mulțumit, în special pentru băieții dumneavoastră și, desigur, pentru tinerii sighișoreni?

Bogdan Ioan Burghelea: Aș vrea să se schimbe ceva în așa fel încât ei să nu își mai dorească să plece. Este un fenomen foarte trist. Tinerii după ce termină liceul, caută să părăsească Sighișoara. Aș vrea să nu se mai întâmple așa ceva. Sau dacă nu, măcar după ce termină facultatea să se întoarcă înapoi. Cred că pentru asta este nevoie să apară ceea ce a dispărut în timp. O industrie locală, locuri de muncă atrăgătoare. Pentru că ceea ce se cere acum pe piața muncii este joasă calificare. Aici, dacă termini o facultate, practic nu ai loc de muncă sau lucrezi pe un salariu minim. De asemenea, cred că ar trebui să se schimbe atmosfera în oraș. Oamenii să fie, din nou, zâmbitori, politicoși.

„Este primul partid al Sighișoarei!” 

Reporter: Să fie acestea motivele pentru care ați decis să vă implicați activ și să candidați pentru o funcție de consilier local?

Bogdan Ioan Burghelea: Da, printre altele sunt și acestea. Încă din studenţie am fost interesat de politică, fiind martor la unele evenimente importante petrecute în Bucureşti. Dar mulți ani nu m-a interesat să particip în mod direct în politică pentru că nu îmi plăcea niciun partid. Vedeam partide cu structuri foarte greoaie, ermetice, greu de pătruns, cu tot felul de jocuri de culise care nu îmi plăceau și atunci m-am ținut de parte.

Reporter: De ce ați ales tocmai Uniunea Independentă pentru Sighișoara?

Bogdan Ioan Burghelea: Așa cum vă spuneam, până să apară mișcarea aceasta, Uniunea Independentă pentru Sighișoara, care la origine eu spun că e civică, nu mă regăseam în niciun partid. Dar, a apărut nevoia aceasta de a ne implica. Chiar este o vorbă, deja uzitată, că dacă nu te implici în politică, inevitabil ajungi să fii condus de cei mai slabi ca tine. Am văzut cum Sighișoara a decăzut, în ultimii ani, pentru că a fost condusă de oameni care efectiv nu iubeau Sighișoara, ci o vedeau ca pe o vacă de muls, mult prea puțin pregătiți și indolenți. Revenind la UIPS, trebuie să știți că marchează o premieră istorică. Este primul partid al Sighișoarei! Are oameni care ocupă toate orientările și viziunile politice. Aduce laolaltă, într-un mod natural, tineri cu pensionari, oameni din toate clasele sociale. Avem de asemenea, cea mai echilibrată structură. Femeile din organizație nu sunt promovate doar de fațadă. În ultimii patru ani, eu cred ca am demonstrat că suntem oameni de cuvânt. Nu am promis mai mult decât am putut face.

„Iulian Sîrbu este imaginea de esență a Uniunii Independente pentru Sighișoara!”

Reporter: Concret, ce anume vă propuneți să realizați ca și consilier local?

Bogdan Ioan Burghelea: Ca avocat, am avut, în ultima perioadă, destul de mult tangență cu domeniul administrației locale. Suficient încât să observ modul amatoristic în care sunt tratate problemele, din punct de vedere legal. Am fost nemulțumit să observ că în Consiliul Local nu există cu adevărat o consiliere normală, echilibrată, corectă cu privire la aspectele juridice ale hotărârilor care se iau și în general a activității consiliului. Se încalcă legea, uneori chiar pe față! Îmi doresc să ajut întreg consiliul să înțeleagă mai clar anumite chestiuni juridice și dacă este cazul să pot răspunde chiar la manipulările care au avut loc până acum și care posibil să mai fie.

Reporter: Care credeți că va fi provocarea cea mai mare din Consiliul Local?

Bogdan Ioan Burghelea: Pentru început, cred că va fi problema animozităților care se nasc, inevitabil, în campanie. De asemenea, să înlăturăm temerea! Oamenii trebuie să înțeleagă că venim să construim, nu să dărâmăm sau să ne răzbunăm. Provocarea va fi să reparăm ceea ce s-a stricat și să facem asta împreună.

Reporter: Este corect să spun că Iulian Sîrbu este reprezentantul vostru, având în vedere că l-ați ales pentru a candida pentru funcția de primar din partea UIPS?

Bogdan Ioan Burghelea: Fără îndoială! Iulian Sîrbu este imaginea de esență a Uniunii Independente pentru Sighișoara! Un om tânăr, dinamic, corect. Este un om capabil să discute cu oricine, în orice împrejurări. Discută la fel de bine cu europarlamentari, cum discută cu oamenii pe stradă. Este un om cald, nu este arogant, nu a uitat de unde a plecat și știe clar unde vrea să ajungă. Are viziune! Dar, are suficientă modestie astfel încât să nu sufere de grandomanie, dar suficientă putere sa nu fie nici umil. Iulian este într-adevăr imaginea primarului de care are nevoie acum Sighișoara.

Sursa: independentulsighisorean.ro  

Interviu realizat de:  Ioana Elena Popa

115 - VIZUALIZĂRI

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

3 Comments

Lasă un răspuns

Back to top button