Judetul Mures

Bani UE pentru extinderea și modernizarea Aeroportului Transilvania din Târgu Mureș

horacredit.ro/somproduct.ro

În 2016 a fost conceput un plan de dezvoltare pentru o jumătate de secol al Aeroportului Transilvania, care are 26 de puncte, primele patru obiective urmând să fie realizate prin finanțare europeană.

Este vorba de extinderea platformei de parcare aeronave și a terminalului de pasageri, respectiv de achiziționarea de echipamente de securitate aeroportuară și realizarea unei remize PSI.

În acest scop CJ Mureș a aprobat proiectele de depunere a cererilor de finanțare, a explicat directorul CA al Aeroportului, Peti Andras:

Astăzi, Consiliul Județean a contribuit decisiv la următorul pas pe care trebuie să îl facem, s-a aprobat proiectul depunerii cererii de finanțare și valoarea eligibilă. Este vorba de un sistem de echipamente de securitate aeroportuară și remiza PSI, în valoare de peste 20 milioane de lei, și platforma de îmbarcare- debarcare plus extinderea terminalului de pasageri, de 130 de milioane de lei.

Din valoarea totală de aproape 160 milioane de lei, bugetul de stat cofinanțează cu 13 la sută, iar CJ Mureș cu două procente.

Peti Andras precizează că aceste finanțări completează proiectul de prelungire a pistei de aterizare-decolare a Aeroportului, care de la 2000, va ajunge la 2.580 de metri lungime.

12 - VIZUALIZĂRI
Sursa
Valeriu Russu- radiomures.ro

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button