Ce trebuie sa stim despre BCA?
In primul rand, acronimul BCA provine de la sintagma Beton Celular Autoclavizat. Acesta este un material de constructie, care are o structura poroasa, datorita careia aerul este închis în milioane de pori minusculi. Acestia sunt distribuiti uniform, iar datorita acestui lucru, BCA-ul este considerat cel mai usor material de zidarie.
Din cauza ca BCA-ul a stat mult timp sub umbra caramizii cand vine vorba de constructia unei locuinte, noi va oferim cateva avantaje si dezavantaje ale lucrarilor facute cu ajutorul acestui material. Chiar daca parerile sunt impartite si s-au schimbat in ultima perioada, este important sa fiti informat si sa aveti o viziune de ansamblu inainte de a incepe constructia casei mult dorite.
Avantajele lucrarilor efectuate din BCA
Fiind un material usor de manevrat datorita faptului ca acesta nu cantareste foarte mult din punct de vedere al greutatii, un principal avantaj este ca ajuta la economisirea timpului total de constructie.
Diversitatea lucrarilor in care este folosit este una imensa. Fara sa stiti, BCA-ul este folosit atat pentru constructia de blocuri, cat si pentru cea de case. Acesta asigura un confort termic mult mai bun, costurile de intretinere fiind mai mici.
Principala intrebuintare a acestui material este pentru a delimita anumite spatii interioare, dar si pentru peretii exteriori ai blocurilor.
Din punct de vedere financiar, casele construite din BCA sunt mai putin costisitoare, cu toate ca rezistenta nu este contestata.
Durabilitatea materialelor este gandita pe termen indelungat, astfel acest nu putrezeste, fiind rezistent impotriva mucegaiului. De asemenea, durata executiei este mult mai mica, comparativ cu alte materiale.
Dezavantaje
Neavand o capacitate mare de izolare, riscul de a creste umiditatea este unul crescut. Asa ca, daca va ganditi la constructia unei locuinte din BCA, atunci trebuie sa luati in calcul o solutie suplimentara pentru izolare.
Se pot produce pierderi de materiale datorita faptului ca fiind fabricate pe dimensiuni standard, acestea trebuie modelate si taiate in functie de nevoile de constructie.
Este necesara existenta unui mortar special in cazul lipirilor blocurilor din BCA. Acesta trebuie aplicat in anumite conditii de temperatura si umezeala.
Pana in momentul in care sunt montati in structura pretilor, calupii de BCA trebuie pastrati in spatii inchise.
De retinut neaparat este faptul ca o constructie de asemenea gen trebuie neaparat tencuita. In caz contrar, BCA-ul pierde capacitatea termoizolanta ca urmare a acumularii de apa in straturile superficiale ale structurii sale.
Livrarea produselor se realizează prin flota MatHaus/Arabesque și servicii de curierat
Livrăm produsele comandate de pe site-ul mathaus.ro pe întreg teritoriul României, din magazinele MatHaus sau depozitele Arabesque. Produsele comandate se livrează utilizând flota proprie Arabesque/MatHaus sau servicii de curierat.
Atunci când plasați o comandă de produse din sfera materialelor de construcții este cel mai probabil ca livrarea să se efectueze prin flota Arabesque/MatHaus, aceste produse fiind deseori grele sau agabaritice și necesitând transport specializat cu o flotă adecvată. Produsele livrate prin flota Arabesque sunt marcate în pagina de produs cu mențiunea „Livrare Specializată”.
Termenul de livrare al produselor comandate
Livrările cu flota proprie MatHaus/Arabesque se realizează în aproximativ 2 zile lucrătoare de la confirmarea comenzii pentru plățile ramburs(la livrare) și card bancar online; 2 zile lucrătoare de la confirmarea plății pentru comenzile la care ați ales metoda de plată prin transfer bancar.