Stiri Naționale

Asociaţiile elevilor amenință cu plângere penală dacă Guvernul taie transportul elevilor

horacredit.ro/somproduct.ro

Asociaţia Elevilor din Mureş (AEMs) împreună cu alte asociații similare din țară (Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE) solicită ferm Guvernului Cîţu să nu dea o nouă ordonanţă de urgenţă care să blocheze transportul elevilor.

Reprezentanţii elevilor anunţă că vor acţiona în judecată autorităţile şi vor depune plângere penală pe numele premierului Florin Cîţu şi al ministrului Sorin Cîmpeanu, dacă aceştia vor emite în cadrul şedinţei de Guvern de astăzi o ordonanţă de urgenţă care să blocheze încă o dată transportul elevilor.

Elevii acuză că legea este călcată în picioare şi că guvernanţii nu vor în realitate rezolvarea problemei care persistă deja de ani buni.

Asociaţiile de elevi din ţară cer Guvernului să nu dea ordonanţa care va duce la abandonul şcolar a zeci de mii de elevi.

Conform Legii nr.226/2020, elevii beneficiază de gratuitate la toate tipurile de transport, pe tot parcursul anului calendaristic, fapt ce nu se aplică în momentul de faţă decât pentru transportul local şi cel feroviar. Problema semnalată de elevi pune accentul pe transportul judeţean şi pe faptul că în bugetul de stat ar fi trebuit să existe bani destinaţi transportului elevilor.

Mai exact, consiliile judeţene din ţară ar fi trebuit să primească finanţare de la stat, pentru a asigura facilităţile pentru elevi, transportul judeţean rutier fiind principala modalitate prin care elevii din România fac naveta zilnic, pentru a avea parte de o educaţie de calitate.

32 - VIZUALIZĂRI

Sursa
radiomures.ro

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button