horacredit.ro/somproduct.ro
Judetul Mures

Aproape 6.000 de elevi mureșeni primesc anul acesta rechizite gratuite

Rechizitele sunt acordate de Ministerul Educației și se distribuie prin Inspectoratul Școlar județean Mureș.

Cele aproape 6.000 de pachete au plecat deja către școli, iar copiii le vor găsi în bănci în prima zi de cursuri.

Rechizitele sunt pentru copiii care sunt în întreținerea familiilor al căror venit mediu lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară.

Consilierul pe investiții al Inspectoratului Școlar Județean Mureș, Dragoş Morar:

Se oferă pachete de rechizite pentru clasa pregătitoare, clasa I, clasele II-IV, clasele V-VII și clasa a VIII-a. Sunt 5 tipuri de pachete. Trebuie să întocmească fiecare părinte sau tutore legal un dosar, care se depune la școală, iar în baza acestui dosar vor primi pachetul cu rechizite.

Pachetele oferă copiilor un minim necesar cu care pot merge la școală, chiar dacă nu au nicio posibilitate financiară.

Dragoș Morar:

În funcție de pachet, sunt 2-3 feluri de caiete, radiere, pixuri, creioane, rigle, șabloane, penare, de exemplu la clasele pregătitoare și clasa I se dau și ghiozdănele. Pentru clasele pregătitoare, au și un borcănaș cu plastilină, acuarele, la clasele V-VII au trusa de geometrie. Pachetele de clasele pregătitoare până în clasa a IV-a, pentru ele se dau 25 de lei pe fiecare pachet, învățământul primar, iar la învățământul gimnazial, 30 de lei pe pachet.

În paralel, ONG-urile au pornit campanii de colectare a rechizitelor.

Asociația ”Divers” din Târgu Mureș a lansat programul ”Orașul ajută”, o colectă de rechizite școlare pentru 200 copii din familii dezavantajate.

S-au pregătit astfel pachete cu ghiozdane, caiete, creioane, hârtie colorată, plastilină, acuarele, seturi de geometrie.

Președintele asociației, Maria Koreck:

Acum, unde lucrăm, în zonele defavorizate în special, familii care locuiesc în locuințe sociale și familii care locuiesc în locuințe improvizate, acolo nevoia este mare, avem o listă cam cu 200 de copii care au nevoie de rechizite.

Târgumureșenii răspund destul de bine, noi suntem bucuroși de orice donație, am primit rechizite, avem în special ghiozdane, avem 60 de ghiozdane complete, și în rest, punem ce putem și începem să le distribuim. ”

Și autoritățile locale pot sprijini copiii nevoiași cu rechizite.

În Covasna, de exemplu, peste 2000 de elevi, care toamna aceasta intră în clasele pregătitoare, vor primi ghiozdane şi rechizite şcolare prin programul “Primul ghiozdan” iniţiat de Consiliul Judeţean.

Valoarea fiecărui pachet este de 57 de lei şi cuprinde un ghiozdan, un penar, creioane, caiete şi o cutie pentru sandwich.

10 - VIZUALIZĂRI

Sursa
Raluca Creț :radiomures.ro

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button