Judetul Mures

Aproape 3,5 milioane de lei pentru reabilitarea și extinderea școlii gimnaziale din Viișoara

horacredit.ro/somproduct.ro

 

În data de 12.10.2020 a fost semnat contractul de execuție pentru proiectul „Reabilitare şi extindere şcoală gimnazială Viişoara, judeţul Mureş” dintre comuna Viișoara și asocierea SC MOBCOMAND SRL – SC BAU DOM INVEST SRL.

Termenul de execție a lucrărilor este de 12 luni de la semnarea contractului.

Proiectul va fi finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale, Prioritatea de investiții 10.1 Investițiile în educație, și  formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare,  Obiectiv Specific 10.1 Creșterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului.

„Am demarat proiectul acesta acum mulți ani. Între timp am rezolvat problemele unităților de învățământ de la Sântioana și Urmeniș. Pentru școala din Viișoara am încercat mai multe variante de finanțare, căci proiectul are deja vechime, e gata de vreo 4 ani, iar într-un final, ca urmare a colaborării bune pe care o avem cu cei de la Media Marketing din Târgu-Mureș, am găsit această variantă de finanțare în cadrul POR”, a declarat Ovidiu Dorel Stoica primarul comunei Viișoara. Acesta a ținut să subliniaze că, deși unii se gândesc că infrastructură înseamnă doar drumuri și rețele de apă sau gaz, infrastructura include și Sănătatea și Educația. „După această investiție vom ajunge la standardele moderne în întreaga comună, pentru că am pus la punct toate școlile și avem în construcție și o grădiniță nouă. Avem săli de clasă spațioase, moderne, cu apă curentă și toalete, fără WC în fundul curții. Sistemul de învățământ la noi va fi ca la oraș sau chiar mai bun”, a mai declarat primarul comunei Viișoara.

Prin realizarea proiectului se dorește creşterea gradului de participare la nivelul învăţământului obligatoriu din comuna Viişoara, în special pentru copiii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului educaţional prin oferirea unei infrastructuri adecvate ciclurilor educaţionale, evitându-se segregarea în şcoli.

Îndeplinirea obiectivului propus se va realiza odată cu reabilitarea şi extinderea şcolii gimnaziale din localitatea Viişoara, asigurând astfel o infrastructură adecvată ciclului primar şi gimnazial, inclusiv claselor pregătitoare şi facilitând desfăşurarea procesul educaţional în condiţii optime.

Prin extinderea infrastructurii se va asigura gruparea ciclului de învăţământ obligatoriu într-o singură locaţie, şi se va permite crearea de noi facilităţi (laboratoare, sală de gimnastică, birou de arhivare, grupuri sanitare interioare etc). Astfel la finalul implementării proiectului şcoala gimnazială din localitatea Viişoara va avea 6 săli de clasă, un laborator de informatică, o sală de gimnastică, o sală de clasă dotată corespunzător pentru desfăşurarea programului „Școală după școală”, grupuri sanitare interioare şi acces la apă curentă.

Valoarea totală a proiectului este 3.444.322,43 lei, din care finanțare nerambursabilă 3.252.205,45 lei.

SC Media Marketing SRL a asigurat servicii de proiectare pentru investiția propusă, servicii de consultanță în vederea elaborării cererii de finanțare și a anexelor conform ghidului solicitantului, respectiv servicii de consultanță în derularea procedeelor de achiziție publică. „I-am găsit din vorbă în vorbă, știți cum este, ai informația contezi, nu ai informația nu contezi! Cât privește eficiența, pot să vă spun că este efectul unei bune colaborări care se poate vedea în proiectele realizate împreună, și nu sunt puține deloc”, a subliniat Ovidiu Dorel Stoica, primarul care spune că așteaptă finanțare și pentru alte proiecte importante ale comunei.

„Implicarea noastră în dezvoltarea unor asemenea proiecte de infrastructură școlară a reprezentat și reprezintă o prioritate din cel puțin două considerente: suntem conștienți că doar prin oferirea unui cadru corespunzător actului educațional putem avea asigurat viitorul prin generații bine educate, iar educația trebuie făcută prin respectarea tuturor normelor moderne, inclusiv a celor sanitare. Și, să nu uităm că, în această perioadă, ca urmare a condițiilor sanitare cauzate de noul coronavirus, modernizarea infrastructurii școlare are în vedere și consolidarea învățământului on-line”, a declarat Marius Cătană, director SC Media Marketing SRL Târgu-Mureș.

1 - VIZUALIZĂRI
Sursa
Agenda de Mureș

🔥Doar 3599 Lei Televizor QLED Samsung 165 cm! 🔥

Lasă un răspuns

Back to top button